Brede Weersverzekering

Boerenbusiness

Nieuws Economie

Noodweer wordt steeds duurder voor verzekeraars

De schade door weersextremen loopt dit jaar al flink in de papieren. Het Duitse verbond van verzakeraars (GDV) schat dat de schade door storm, hagel en hoosbuien tot en met juni al is opgelopen tot €1,7 miljard. Daar zit de schade van de afgelopen dagen nog niet bij.
16 Juli 2021
regen

Nieuws Brede weersverzekering

Brede weersverzekering in trek bij ruim 3.000 Belgen

Dit jaar was het voor Belgische boeren voor het eerst mogelijk om een brede weersverzekering af te sluiten. Meer dan 3.000 boeren hebben gebruik gemaakt van deze verzekering die hen moet wapenen tegen schade door onder meer droogte, storm of hagel. Volgens de Vlaamse landbouwminister Hilde Crevits is het een 'goed resultaat voor het eerste jaar.'
20 November 2020
regen nat sloot

Nieuws Verzekeringen

Bijna 20% meer aanvragen Brede Weersverzekering

Dit jaar zijn er 2705 aanvragen voor subsidie ingediend voor de kosten van de Brede Weersverzekering. Dat is ruim 19% meer dan vorig jaar, toen er 2268 aanvragen binnenkwamen bij RVO.
16 Juni 2020
aardappelen waterschade schade

Nieuws Vereinigte Hagel

Meer maatwerk in Brede Weersverzekering

Gewasverzekeraar Vereinigte Hagel maakt meer maatwerk mogelijk in hun Brede Weersverzekering voor komend groeiseizoen. Vanaf dit jaar hoeft geen assurantiebelasting meer worden afgedragen. De verzekeraar verwacht daarom dat telers eerder een verzekering afsluiten. “Verzekeren is nog nooit zo interessant geweest”, zegt directeur Jan Schreuder.
8 Januari 2020
suikerbieten waterschade

Nieuws Weersverzekering

Schadedrempel Brede Weersverzekering verlaagd

De schadedrempel van de Brede Weersverzekering wordt per 1 januari 2020 definitief verlaagd. Daardoor kunnen de boeren eerder een schade-uitkering ontvangen bij oogstschade door slecht weer.
27 November 2019
Schade 2019

Nieuws Weersverzekering

Geen belasting meer over Brede Weersverzekering

De brede weersverzekering is vanaf 1 januari 2020 vrijgesteld van de assurrantiebelasting (21%). Het kabinet heeft hiervoor toestemming gekregen van de Europese Commissie.
18 September 2019
akkerbouw regen nat perceel overstroming neerslag

Nieuws Brede Weersverzekering

Vlaanderen heeft bijna een Brede Weersverzekering

Een voorstel voor de invoering van een weersverzekering in Vlaanderen is aangenomen door de bevoegde commissie van het Vlaams Parlement. Het betekent dat het voorstel nu voor stemming kan worden aangeboden in het Vlaams Parlement.
14 Maart 2019
droogte mais maisoogst

Nieuws Brede weersverzekering

Vlaamse boer moet zich verzekeren tegen ramp

De Commissie voor Landbouw, Visserij en Plattelandsbeleid in het Vlaams Parlement heeft dinsdag 12 februari ingestemd met de beëindiging van het Rampenfonds. Dit fonds wordt nu vervangen door een brede weersverzekering.
12 Februari 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox