Agrifoto

Inside Peen

Muizenvraat speelt rol op peenmarkt

20 September 2019 - Anne Jan Doorn

De peenmarkt bevindt zich in een stabiele fase, waarbij lichte druk wordt uitgeoefend op de prijs. Enerzijds is er voldoende aanbod en loopt de export goed door, maar anderzijds wordt muizenvraat steeds vaker genoemd als punt van zorg.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Aangezien er voldoende aanbod is van de peen, wachten de kopers af. Zij verwachten dat wanneer de bewaarpeen op de markt komt (met 2 weken) er nog meer aanbod vroege peen op de markt wordt gebracht. De export loopt nog steeds goed door: vanuit Zeeland naar België en verder vooral naar Afrika.

De opbrengstverwachtingen voor de hoofdoogst zijn erg uiteenlopend, al wordt in het algemeen geen topopbrengst verwacht. Zo blijkt muizenvraat dit seizoen een serieuze rol te spelen. Ook wordt tweekoppigheid, vooral op de zwaardere gronden, veel gemeld.

Lichte daling
De DCA-notering voor B-peen daalt deze week met €1 per 100 kilo tot een gemiddelde prijs van €10. De prijsrange komt daarbij uit op €9 tot €11 per 100 kilo. De meeste handel vindt plaats op €10 per 100 kilo. De prijs voor C-peen daalt met €0,50 tot €10 per 100 kilo. De fijnere peen wordt voor nog iets lagere prijzen verkocht.

Bekijk hier de laatste noteringen.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden