Agrifoto

Inside Peen

Peenprijs stijgt iets door krap aanbod

11 Oktober 2019 - Anne Jan Doorn

Aangezien het zeer nat is, kan er vrijwel nergens peen gerooid worden. Dat zorgt ervoor dat het aanbod krap is, waardoor de prijs voor peen iets stijgt.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In Zeeland kan nog wel wat peen gerooid worden, waardoor momenteel veel peen uit die provincie wordt gehaald. Niet alleen vanuit Nederland, maar ook vanuit België is vraag. Langzamerhand ontstaat ook iets meer nervositeit in de markt, gezien de regen aanhoudt en niemand weet wat deze nattigheid gaat doen met de peen.

De kwaliteit van de vroege peen is redelijk te noemen. Daarbij worden de gevolgen van deze natte weersomstandigheden (nog) niet gemerkt. In de bewaarpeen wordt wel wat meer schade verwacht. Daarentegen wordt er toch gevreesd voor een groot aanbod als het droger wordt.

Goed lopende overzeese export
Door de goede overzeese export en het terugvallende aanbod, neemt de DCA-notering Peen (zowel B-peen als C-peen) iets toe. De notering komt hierdoor uit op €11 per 100 kilo, bij een range van €10 tot €12 per 100 kilo. Voor grovere peen wordt iets meer betaald dan voor de fijne peen. 

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden