Shutterstock

Nieuws Suiker

Ethanolvraag verbetert vooruitzichten Südzucker

31 Oktober 2019

Het Duitse suikerconcern Südzucker heeft haar verwachtingen voor het boekjaar 2019/2020 naar boven bijgesteld. Reden is de hogere omzet voor hernieuwbare ethanol.

De prognose van Sudzücker is dat de inkomsten nog steeds uitkomen op €6,7 tot €7 miljard (vorig jaar €6,8 miljard), maar dat het bedrijfsresultaat klimt naar €50 tot €130 miljoen. Eerder werd nog uitgegaan van €0 tot €100 miljoen (vorig jaar €27 miljoen).

Minder verlies suikertak
De historisch lage suikermarkt zorgde er vorig jaar voor dat de suikertak van Südzucker een verlies draaide van €239 miljoen. Het bedrijf kondigde eind januari dan ook aan de productie met 700.000 ton terug te schroeven. Voor dit jaar werd in eerste instantie uitgegaan van een verlies tussen de €200 en €300 miljoen. Nu is dat bijgesteld tot maximaal €260 miljoen verlies.

Met name voor de bedrijfstak CropEnergies zijn de prognoses goed. Er wordt een resultaat van €70 tot €90 miljoen verwacht, tegenover €33 miljoen vorig jaar. Dit is volgens Südzucker te danken aan een robuuste vraag naar klimaatvriendelijke alternatieven voor fossiele brandstoffen in verschillende Europese landen.

Voor het huidige derde kwartaal verwacht Südzucker nu een licht positief bedrijfsresultaat, terwijl dit vorig jaar nog -€23 miljoen was.

boerenbusiness.nl

Jeannet Pennings

Jeannet heeft haar roots in de bloembollensector liggen en zij groeide op een agrarisch bedrijf in de kop van Noord-Holland op. Als generalist bericht ze voor Boerenbusiness over alle sectoren. Daarnaast verkent ze de mogelijkheden van sponsored advertising.
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer
Südzucker stelt prognoses naar boven bij

Nieuws Suiker

Südzucker stelt prognoses naar boven bij

Wereldmarkt verlost van goedkope suiker uit India?

Inside Suiker

Wereldmarkt verlost van goedkope suiker uit India?

Tiense Suiker pompt miljoenen in diffusietoren

Nieuws Suiker

Tiense Suiker pompt miljoenen in diffusietoren

Brandstof uit stro moet ethanolmarkt openbreken

Nieuws Energie

Brandstof uit stro moet ethanolmarkt openbreken

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief