Shutterstock

Nieuws Suiker

Ethanolvraag verbetert vooruitzichten Südzucker

31 Oktober 2019 - Jeannet Pennings

Het Duitse suikerconcern Südzucker heeft haar verwachtingen voor het boekjaar 2019/2020 naar boven bijgesteld. Reden is de hogere omzet voor hernieuwbare ethanol.

De prognose van Sudzücker is dat de inkomsten nog steeds uitkomen op €6,7 tot €7 miljard (vorig jaar €6,8 miljard), maar dat het bedrijfsresultaat klimt naar €50 tot €130 miljoen. Eerder werd nog uitgegaan van €0 tot €100 miljoen (vorig jaar €27 miljoen).

Minder verlies suikertak
De historisch lage suikermarkt zorgde er vorig jaar voor dat de suikertak van Südzucker een verlies draaide van €239 miljoen. Het bedrijf kondigde eind januari dan ook aan de productie met 700.000 ton terug te schroeven. Voor dit jaar werd in eerste instantie uitgegaan van een verlies tussen de €200 en €300 miljoen. Nu is dat bijgesteld tot maximaal €260 miljoen verlies.

Met name voor de bedrijfstak CropEnergies zijn de prognoses goed. Er wordt een resultaat van €70 tot €90 miljoen verwacht, tegenover €33 miljoen vorig jaar. Dit is volgens Südzucker te danken aan een robuuste vraag naar klimaatvriendelijke alternatieven voor fossiele brandstoffen in verschillende Europese landen.

Voor het huidige derde kwartaal verwacht Südzucker nu een licht positief bedrijfsresultaat, terwijl dit vorig jaar nog -€23 miljoen was.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jeannet Pennings

Jeannet heeft haar roots in de bloembollensector liggen en zij groeide op een agrarisch bedrijf in de kop van Noord-Holland op. Als generalist bericht ze voor Boerenbusiness over alle sectoren. Daarnaast verkent ze de mogelijkheden van sponsored advertising.
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Analyse suiker

Oekraïne blijft Europese suikervoorraden vullen

Analyse Suiker

Europese bietenoogst blijft op doorsnee steken

Analyse Suiker

Suikerprijzen stabiliseren zich in Europa

Analyse suiker

Suikerbietenprijs smaakt komend seizoen nóg zoeter

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden