Nieuws Boerenbusiness Award

Kanshebber Agribusiness Award: Dacom

8 November 2019 - Redactie Boerenbusiness

De jury van de Boerenbusiness Awards heeft 5 bedrijven met hun product of dienst genomineerd voor de Agribusiness Award. Deze maken wij in willekeurige volgorde bekend. Nu de laatste kanshebber nummer 5: Dacom Farm Intelligence met Cloudfarm.

Frenk-Jan Baron, accountmanager bij Dacom, smaak het genoegen om in zijn eerste officiële werkzame jaar direct de oorkonde en bloemen in ontvangst te nemen die bij de nominatie voor de Agribusiness Award horen. Het bedrijf uit Emmen, in 1987 opgericht door akkerbouwer Jan Hadders, dingt mee naar de prijs met Cloudfarm. Dit programma koppelt precisielandbouw aan teeltregistratie.

Data bekijken
In Cloudfarm kunnen akkerbouwers en loonwerkers data van sensoren, drones, satellieten en machines bekijken. Deze kunnen ook worden gekoppeld aan automatische teeltregistratie, wat makkelijk is voor de gebruiker in kwestie. Dacom meldt nu koppeling met Agco, John Deere en DroneWerkers te ondersteunen.

Het bedrijf zegt te focussen op bedrijfsgemak en dat is niet voor niets. "Wij horen vaak dat er toch een drempel is om te beginnen met precisielandbouw. Veel mensen denken dat dit gelijk heel moeilijk is en een hoge investering vergt. Wij bij Dacom willen met Cloudfarm de eerste stap naar precisielandbouw voor iedereen mogelijk maken", meldt Dacom in haar aanmelding.

Uitreiking op 18 december
De 5 genomineerden houden op vrijdag 15 november een presentatie voor de jury onder leiding van Aalt Dijkhuizen op de redactie van Boerenbusiness in Lelystad. De winnaar wordt bekend gemaakt op het Nationaal Economisch Landbouwcongres van Boerenbusiness op woensdag 18 december in Amersfoort. Hiervoor zijn nog kaarten beschikbaar. Klik hier voor meer informatie.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Achtergrond Agribusiness Award

Hoe de melkboer van vroeger Picnic inspireerde

Nieuws Agribusiness Award

BBLeap wint Agribusiness Award 2023

BB TV Harm Ypma

Mestverrijker helpt veehouder vergroenen

BB TV Rieks Smook

'Gras is in potentie een volwaardig eiwitgewas'

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox