Nieuws Boerenbusiness Award

Kanshebber Agribusiness Award: Dacom

8 November 2019

De jury van de Boerenbusiness Awards heeft 5 bedrijven met hun product of dienst genomineerd voor de Agribusiness Award. Deze maken wij in willekeurige volgorde bekend. Nu de laatste kanshebber nummer 5: Dacom Farm Intelligence met Cloudfarm.

Frenk-Jan Baron, accountmanager bij Dacom, smaak het genoegen om in zijn eerste officiële werkzame jaar direct de oorkonde en bloemen in ontvangst te nemen die bij de nominatie voor de Agribusiness Award horen. Het bedrijf uit Emmen, in 1987 opgericht door akkerbouwer Jan Hadders, dingt mee naar de prijs met Cloudfarm. Dit programma koppelt precisielandbouw aan teeltregistratie.

Data bekijken
In Cloudfarm kunnen akkerbouwers en loonwerkers data van sensoren, drones, satellieten en machines bekijken. Deze kunnen ook worden gekoppeld aan automatische teeltregistratie, wat makkelijk is voor de gebruiker in kwestie. Dacom meldt nu koppeling met Agco, John Deere en DroneWerkers te ondersteunen.

Het bedrijf zegt te focussen op bedrijfsgemak en dat is niet voor niets. "Wij horen vaak dat er toch een drempel is om te beginnen met precisielandbouw. Veel mensen denken dat dit gelijk heel moeilijk is en een hoge investering vergt. Wij bij Dacom willen met Cloudfarm de eerste stap naar precisielandbouw voor iedereen mogelijk maken", meldt Dacom in haar aanmelding.

Uitreiking op 18 december
De 5 genomineerden houden op vrijdag 15 november een presentatie voor de jury onder leiding van Aalt Dijkhuizen op de redactie van Boerenbusiness in Lelystad. De winnaar wordt bekend gemaakt op het Nationaal Economisch Landbouwcongres van Boerenbusiness op woensdag 18 december in Amersfoort. Hiervoor zijn nog kaarten beschikbaar. Klik hier voor meer informatie.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Boerenbusiness Agribusiness Award

‘Innovatie blijft belangrijk, ook in tegenspoed'

Boerenbusiness Agribusiness Award

‘Wetenschappelijke onderbouwing CowToilet’

Boerenbusiness Agribusiness Award

'De award dwingt je om goed na te denken'

Boerenbusiness Agribusiness Award

'Lely Sphere klaar voor verdere uitrol'

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief