Dacom Farm Intelligence

CropX

Interview Tomer Tzach - CropX

'Vestiging in Nederland ideaal voor agtech'

Op 10 augustus werd bekend dat het internationale agrarische databedrijf CropX Dacom overneemt. Daarmee wordt de locatie van Dacom in Emmen het Europees hoofdkwartier voor dit snel groeiende bedrijf. Boerenbusiness sprak met CEO Tomer Tzach over CropX, hun visie op de snel ontwikkeldende 'ag tech' wereld en welke rol een Nederlands familiebedrijf hierin kan spelen.
26 Augustus 2021
Dacom

Nieuws Overname

Israëlische datagigant CropX neemt Dacom over

CropX, de Israëlische wereldleider op het gebied van landbouw data-analyse neemt de Nederlandse branchegenoot Dacom Farm Intelligence over. Dat hebben de 2 bedrijven vandaag (dinsdag 10 augustus) bekendgemaakt. 
10 Augustus 2021
Sencrop

Nieuws Precisielandbouw

Pact Dacom en Sencrop in weerdata per perceel

Dacom en Sencrop gaan officieel samenwerken. Dat maakte de bedrijven vrijdag 19 maart bekend. Door de koppeling kan specifiek advies voor gewassen worden gegeven op basis van lokale weersomstandigheden.
24 Maart 2021
Dacom

Boerenbusiness Agribusiness Award

'Boerenbusiness Award houdt je scherp'

Boerenbusiness reikt dit jaar voor de tweede keer de Agribusiness Award uit. De prijs waarmee bijzondere prestaties in de agrarische keten extra voor het voetlicht worden gebracht. Een van de genomineerden van 2019 is Dacom Farm Intelligence met Cloudfarm. Hoe gaat het nu een jaar later met ze? 
14 September 2020
grond flevoland Gewastour2020

Nieuws Big Data

Dacom en DCA werken samen in Boer&Bunder

Dacom Farm Intelligence gaat namens haar platform Boer&Bunder vanaf 1 juli 2020 een samenwerking aan met DCA Multimedia. Hiermee ontstaat een combinatie tussen het platform dat agrarische open data visualiseert (Boer&Bunder) en het mediaplatform dat dagelijks agrarisch nieuws levert aan boeren en agribusiness (Boerenbusiness).
30 Juni 2020

BB TV Dacom

'Boer&Bunder legt historie van perceel bloot'

De online applicatie Boerenbunder.nl legt de historie van ieder perceel landbouwgrond bloot. Dacom, het bedrijf achter de website, gaat met Boerenbusiness samenwerken in het omzetten van de data naar analyses voor de Boerenbusiness-lezers. Direct met jouw bedrijf profiteren van al deze teeltinformatie? Klik hier om een Boer & Bunder abonnement af te sluiten.
30 Juni 2020

BB TV Lud Uitdewilligen

'Precisielandbouw zo toegankelijker voor de boer'

Cloudfarm is een starterspakket voor akkerbouwers die willen beginnen aan precisielandbouw. Fabrikant Dacom wil met deze dienst precisielandbouw toegankelijker maken, zo legt business developer Lud Uitdewilligen uit. Het bedrijf is genomineerd voor de Agribusiness Award 2019 van Boerenbusiness.
28 November 2019
Boerenbusiness

Nieuws Boerenbusiness Awards

De 5 nominaties voor de Agribusiness Award

Voor de allereerste Agribusiness Award zijn 5 bedrijven met hun product of dienst genomineerd. Voor het bemachtigen van de award, een initiatief van Boerenbusiness, hadden zich 41 bedrijven en organisaties aangemeld. De winnaar van de Agribusiness Award wordt bekend gemaakt op woensdag 18 december op het Nationaal Economisch Landbouwcongres.
8 November 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden