Shutterstock

Nieuws BO Akkerbouw

Groen licht voor 30 onderzoeken in akkerbouw

27 November 2019 - Jeannet Pennings

Het bestuur van Brancheorganisatie Akkerbouw heeft groen licht gegeven voor 30 onderzoeken die door de akkerbouwers zelf zijn ingebracht, besproken en geselecteerd. Het gaat om een gezamenlijke investering van bijna €5 miljoen.

De onderzoeken zijn gericht op bodem, plantgezondheid, biodiversiteit en klimaat. Van de 30 onderzoeken dragen 18 direct bij aan de realisatie van het 'Actieplan Plantgezondheid', waarmee de akkerbouwsector werkt aan duurzame teeltmethoden. Zo zal onder andere onderzoek gedaan worden naar de effectiviteit van laagrisicomiddelen op de bestrijding van ziekten en plagen.

Na de oproep van BO Akkerbouw vorig jaar kwamen akkerbouwers en de kennisinstellingen met 40 wensen en 100 projectideeën. Het Digipanel, bestaande uit 100 akkerbouwers, bracht dit terug tot 30. Die zijn door de onderzoeksinstellingen tot voorstellen uitgewerkt. Bijna de helft daarvan zal worden uitgevoerd binnen de Topsectoren, waarbij de inbreng van de akkerbouwers wordt verviervoudigd tot een totaal onderzoeksbudget van €10 miljoen.

Terug naar het bedrijf
Het beschikbare budget wordt via BO Akkerbouw door de gehele sector opgehoest. Hiermee werkt de sector in de volle breedte aan oplossingen voor de uitdagingen waar de sector voor staat, zo stelt André Hoogendijk, directeur van BO Akkerbouw. "De sector speelt daarmee tijdig in op gaten in het middelenpakket die iedereen aan ziet komen, maar ook op kansen voor verbetering van de kwaliteit van onze producten. De resultaten van alle projecten moeten uiteindelijk terugkomen op het erf."

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jeannet Pennings

Jeannet heeft haar roots in de bloembollensector liggen en zij groeide op een agrarisch bedrijf in de kop van Noord-Holland op. Als generalist bericht ze voor Boerenbusiness over alle sectoren. Daarnaast verkent ze de mogelijkheden van sponsored advertising.
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden