Nieuws Coronacrisis

Kamer doet niets met stikstofreductie door crisis

23 April 2020 - Erik Colenbrander - 3 reacties

De Tweede Kamer heeft gisteravond een motie van de politici Baudet (FvD) en Van Haga (ex VVD) verworpen waarin de regering wordt gevraagd een onderzoek in te stellen naar de wijze waarop de vrijgekomen stikstofruimte door de coronacrisis kan worden ingezet.

Daarbij zou nadrukkelijk ook de mogelijkheid tot het wederom verhogen van de maximumsnelheid overdag naar 130 km/u in kaart gebracht moeten worden, net als bijvoorbeeld de mogelijkheid tot woningbouw.

SGP: juridisch niet haalbaar
Voor de motie stemde, naast de indieners Van Haga en de FvD, alleen de PVV. Oppositiepartij SGP stemde niet voor de motie omdat de ontstane stikstofruimte als gevolg van de coronacrisis een tijdelijke reductie is, legt fractiemedewerker Hans Maljaars uit. “Juridisch gezien kan die ruimte niet gegeven worden aan projecten die een structureel effect hebben, zoals woningbouw met wegverkeer als gevolg daarvan. Wat betreft 130 km/uur rijden zou je een jaar lang misschien weer 130 kunnen rijden en daarna weer 100. Dan moeten ze zeker alle borden weer twee keer aan gaan passen, dat kost miljoenen.”

De SGP is wel van mening dat de vrijkomende stikstofruimte lucht geeft om de stikstofreductie in de landbouw op een verstandige manier vorm te geven. “Maar dat is iets anders dan Baudet wil”, denkt Maljaars.

Bijna meerderheid voor PvdD motie
Na afloop van het Tweede Kamerdebat gisteravond in de plenaire zaal werden meerdere moties in stemming gebracht die de agrarische sector aangaan. De Partij van de Dieren wist bijna een meerderheid te krijgen voor haar motie die de Van Drie Group overheidssteun ontzegt, omdat deze miljoenen onderneming genoeg eigen vermogen heeft om de kosten zelf te kunnen dragen. De PVV stemde namelijk met de oppositie mee.

Ook riep de PvdD op tot een kalverimport stop, evenals een importstop van pluimveevlees. Voor deze beide moties kreeg de dierenpartij veel minder steun van andere partijen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer
Reacties
3 reacties
Friese Breton 23 April 2020
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/akkerbouw/artikel/10886864/kamer-doet-niets-met-stikstofreductie-door-crisis]Kamer doet niets met stikstofreductie door crisis[/url]
Wat ben ik blij het besluit genomen te hebben , toendertijd in 2013 , om de boel verkopen en vertrokken ben naar het buitenland .
Wat een geneuzel daar in Nederland om een niet bestaand stikstof probleem .
jk 23 April 2020
maar jij zit tussen de Fransen, dan zit ik liever met een stikstofprobleem
Boerenverstand 23 April 2020
Probleem is verziekte politiek door lobbyisten.

Geen doordachte, aanvechtbare! linkse of rechtse ideeen van een democratie, maar gewoon bruut onhaalbare normen neerzetten door honderden lobbyisten die de agenda's vullen van onze Haagse nieuwslezers, neergezet als doortastend, onbetwistbaar beleid maar in werkelijkheid totale waanzin.

Enige concrete product van onze tollenaars zijn G5 spionage, beloeren op snelwegen om de bevolking van hun lobbyisten te knechten: Volkspartij voor Vrijheid en Democratie is niets anders als een toneelspel van EU-obers.

Onze lobbycratie werkt voor banken met land zonder eigen vermogen, Onze democratie is weggegeven, een kansloze clown die het werkelijke probleem belachelijk maakt. Wij mogen werken voor deze zieke, getrainde apen.

"Makkelijker kunnen we het niet maken": Onze weg naar de hel is geplaveid met voornemens om het klimaat terug te draaien, bespiedappjes om te zorgen dat je niet dood gaat, maar in werkelijkheid een angstcultuur waarbij iedere vorm van vrijheid onmiddellijk afgepakt word VVD en Clown Wilders.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Achtergrond mest

Derogatie beëindigd door druk Timmermans

Achtergrond Stikstofstemming

Omtzigts ministersplannen lonken na landbouwdebat

Achtergrond Stikstofstemming

Lang schaduwregeren geeft irritatie en chagrijn

Achtergrond Stikstofstemming

De missiegerichtheid van gehavend Rutte IV

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden