Agrifoto

Nieuws Suikerbieten

Opbrengst suikerbieten haalt gemiddelde niet

5 Augustus 2020 - Niels van der Boom

Cosun Beet Company verwacht dat dit jaar een gemiddelde van 82 ton suikerbieten per hectare wordt geoogst met 13,8 ton suiker. Deze verwachting ligt 3% onder het 5-jarig gemiddelde. Op 22 september start campagne 2020-2021.

De laatste 5 jaar werd gemiddeld 14,2 ton suiker per hectare geoogst. Dit jaar is dat dus naar schatting 400 kilo minder. De komende maanden kan echter nog verandering plaatsvinden. Vooral op zandgrond hebben de bieten nu echt regen nodig. De eerste gewassen beginnen al te slapen.

Campagne start 2 weken later
Cosun laat beide fabrieken op dinsdag 22 september van start gaan. Komende week (week 33) ontvangen telers de definitieve campagne-indeling. De start is ruim 2 weken later dan in 2019. Toen startte de bietencampagne relatief vroeg, op 6 september. Omdat de opbrengstverwachtingen matig zijn heeft de coöperatie besloten later te starten met oogsten. Gedurende 18 weken hoopt het bedrijf de bieten te kunnen verwerken.

Eind juli maakte Cosun al bekend dat er geen ontheffing is vereist voor de leveringsplicht, als gevolg van de droogte. Om hier gebruik van te kunnen maken moet wel voldoende areaal zijn gezaaid.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Interview Arwin Bos (Cosun)

'Waterkwaliteit is bij Cosun een topprioriteit'

Nieuws Suikerbieten

Cosun draait eerste biobietencampagne dit jaar

Nieuws Agribusiness

Cosun stelt nieuwe financiële baas aan

Nieuws Ondernemen

Vreugdenhil stapt met Cosun in plantaardige melk

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden