Suikerbieten

suikerbieten bietenzaaien

Nieuws Suikerbieten

Veel overzaai suikerbieten door korstvorming

De afgelopen week is er een behoorlijk areaal overgezaaid in de suikerbieten door korstvorming. Dat areaal neemt de komende dagen nog toe, verwacht Cosun. Bovendien is ook de bladluis weer actief in de suikerbieten.
28 April 2022
suiker Sudzucker

Analyse Suiker

Goede verwachtingen voor Braziliaanse suikeroogst

De verwachtingen voor de Braziliaanse suikeropbrengst zijn positief. Dit een van de redenen waarom de suikerprijs naar het niveau van begin deze maand teruggezakt is. Maar er zijn meer bearish factoren op de markt.
28 April 2022
suikerbieten zaaien bietenzaaien

Nieuws Suikerbieten

Overzaai ligt op de loer bij suikerbieten

De neerslag van afgelopen week heeft een einde gemaakt aan de vlotte zaai van suikerbieten. Bijna 80% is gezaaid, maar door de mindere weersomstandigheden is het zaak de gezaaide percelen en veldopkomst goed in de gaten te houden.
14 April 2022
suikerbieten bietenzaaien

Analyse Suikerbieten

Bietenteelt in heel Europa minder interessant

Er worden dit jaar minder suikerbieten gezaaid in de Europese Unie. Dat denkt het suikercomité dat maandelijks in Brussel over de suikersector vergaderd. De prijzen mogen dan zijn toegenomen, dat beweegt telers niet om meer bieten te verbouwen. Kan de prijs nog een verdere stap maken en het tij keren in de suikerbietensector?
6 April 2022
suikerbieten

Analyse Suiker

Helft van de suikerbieten is inmiddels gezaaid

Inmiddels is iets meer dan de helft van het totale areaal suikerbieten gezaaid en komen de eerste gezaaide bieten ook al boven. Op de wereldmarkt voor suiker is de inzaai momenteel echter niet het belangrijkste thema in de prijsvorming.
31 Maart 2022
suikerbieten

Nieuws Suikerbieten

Suikerindustrie op kruistocht tegen steungeld

Wirtschaflichen Vereinigung Zucker (WVZ), de brancheorganisatie van Duitse suikerbedrijven, heeft de EU opgeroepen om de gekoppelde steun voor de teelt van suikerbieten te schrappen in het nieuwe GLB. Het zorgt voor oneerlijke concurrentie en is daarmee illegaal, zo oordeelt de organisatie.
29 Maart 2022
suiker Sudzucker

Analyse Suiker

Suikerprijs weerspiegelt onzekere sentiment

De suikernotering op de Liffe-termijnmarkt weerspiegelt het onzekere sentiment in de markt. De hoge olieprijzen zorgen voor een verhoogde vraag naar ethanol, ten koste van suiker. Tegelijkertijd zoeken investeerders naar veilige havens vanwege de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. De combinatie van deze twee factoren zorgt voor een kwakkelende notering.
3 Maart 2022
Cosun

Achtergrond Poll suikerbieten

Heeft Cosun en de bietenteelt het vertrouwen?

De verwachtingen waren voorafgaand aan bekendmaking van de bietenprijs voor 2021 hooggespannen. Misschien wel te hoog. Er klonk dan ook een teleurstellend geluid onder telers. Ook het tegenvallend financieel resultaat van Royal Cosun stemt niet tevreden. Het bedrijf presenteerde een nieuwe strategie die het saldo structureel op moet krikken, maar is dat voldoende?
18 Februari 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden