Shutterstock

Nieuws CZAV

Nakorting van CZAV bedraagt 800.000 euro

11 December 2020 - Kimberly Bakker

Coöperatie CZAV sluit boekjaar 2019/2020 af met een resultaat van €2,3 miljoen. De nakorting over veevoeders, meststoffen, gewasbescherming en maïs- en uienzaden komt dit jaar uit op €800.000. Dit is fors lager dan in de afgelopen boekjaren. Het coronavirus ligt hieraan ten grondslag.

"Het verminderde markt- en seizoenverloop, als gevolg van de coronapandemie, heeft duidelijk zijn weerslag gehad op onze resultaten", zo schrijft CZAV in een persbericht. Dit is terug te zien in de nakorting die de leden van de coöperatie ontvangen, namelijk €800.000. Vorig boekjaar werd nog een bedrag van €1,5 miljoen uitgekeerd en het jaar daarvoor was dat €1,3 miljoen.

Gunstige meststoffenmarkt
De meststoffenmarkt wordt door CZAV wel als gunstig bestempeld voor de eindgebruiker. "Door een latere aanvang van het seizoen en de droge omstandigheden in het voorjaar is er meer organische mest uitgereden. De lange periode van droge omstandigheden hebben tot een lagere ziektedruk geleid, wat een lagere inzet van gewasbeschermingsmiddelen vraagt."

Een andere uitdaging dit boekjaar was dat het voor CZAV het eerste jaar zonder de omzet van Agrimarkt was. "Dit hebben we gedeeltelijk kunnen compenseren door de verwerving van alle aandelen van Cebeco Granen. Zo investeren we het vermarkten van granen, zaden en peulvruchten." De coöperatie stelt dat dit goed aansluit bij de kansen die de eiwittransitie met zich mee kan brengen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.

Meer over

CZAV
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden