Shutterstock

Nieuws BB Biologisch

Prijs bio-uien stijgt sinds lange tijd weer beetje

1 April 2021

Er zit een klein beetje meer pit in de biologische uienmarkt. De markt voor bio-peen en -tafelaardappelen blijft in dezelfde afwachtende stand als de afgelopen weken.

De markt van biologische uien komt een klein beetje in beweging. De kopers lijken enigzins naar de verkopers toe te bewegen. Er is meer bereidheid om iets meer te betalen en bewaarders tegemoet te komen vanwege het feit dat ze meer kosten maken. Bewaren tot in april kost natuurlijk extra en verdient dan een kleine plus ten opzichte van de afgelopen weken/maanden. Een en ander loopt met deze impuls wat makkelijker door en er wordt meer gehandeld in vrije uien.

De indicatie voor de biologische uienmarkt ligt in zijn geheel zo'n 2 cent hoger, zo is het algemene beeld. Daarmee stijgt de bio-uienprijs sinds lange tijd weer eens. De hele markt lijkt daardoor wat positiever en er wordt wat meer handel gedaan. De status quo lijkt in ieder geval een beetje doorbroken. Er wordt wel bijgezegd dat we moeten afwachten wat dit voor het vervolg betekent. Het prijsniveau voor deze week stijgt  naar 42 € tot €45 voor >30% grof. De grovere uien noteren van €40 tot €43 per 100 kilogram.

Aanbieders bio-peen geven geen krimp
In de markt voor biologische peen gebeurt nog steeds niet veel. Kopers blijven afwachten of zijn voorlopig nog goed gedekt. Aanbieders geven geen krimp zolang de kwaliteit op niveau blijft. Partijen houden het wederom op een ongewijzigde prijs. De DCA Indicatieprijs voor goede kwaliteit (klasse I) biologische peen blijft dus onveranderd op 25€ tot 30€ per 100 kilogram staan.

In de markt van biologische tafelaardappelen is het onveranderd rustig. De markt noteert wederom op €25 tot €28 euro per 100 kilogram. Dit geldt voor kruimige en vastkokende aardappelen van 35 tot 65 mm. De stemming is afwachtend.

Een duidelijke uitleg over deze indicatieprijzen en hoe deze tot stand komen vind je hier: de biologische noteringen van DCA-Markets.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Analyse biologisch

'Biologische uienareaal neemt dit jaar licht toe'

Analyse biologisch

Biologische markten kunnen nog stap maken

Analyse biologisch

Nog genoeg reuring op biologische markten

Analyse biologisch

Kwaliteit dicteert de markt bij biologische peen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden