Biologische aardappelmarkt

aardappelen Albert Heijn biologisch

Analyse biologisch

Biologische aardappelen meer en meer in trek

Het stroeve is ervan af op de biologische aardappelmarkt. De vraag naar tafelaardappelen neemt toe en voor iedere partij lijkt wel een geschikte plaats te zijn. De prijs maakt echter geen sprongen zoals de vraag dat wel doet. De handel in biologische uien van oogst 2022 is zo goed als klaar.
31 Mei 2023
aardappelen bewaring akkerbouw aardappeloogst aardappelbewaring

Analyse biologisch

Biologische aardappelmarkt veert op

Het beste lijkt bewaard te zijn voor het einde op de biologische aardappelmarkt. De vraag naar tafelaardappelen is toegenomen en er hangen nauwelijks partijen boven de markt. De uienmarkt loopt tegen zijn einde van het seizoen.
24 Mei 2023
aardappelen tafelaardappelen

Analyse biologisch

Weinig vrije handel op biologische markten

De afzet op de biologische markten loopt rustig door. Voor de uien zit het bewaarseizoen er zo goed als op, maar bij de tafelaardappelen valt er nog genoeg volume af te zetten.
17 Mei 2023
aardappelen Albert Heijn biologisch

Analyse biologisch

Afzet biologische uien en aardappelen blijft stroef

De biologische markt wordt wederom bestempeld als rustig. De afzet in tafelaardappelen blijft stroef verlopen. De uienprijs zet een stap de verkeerde richting op.
10 Mei 2023
aardappelen pootgoed biologisch aardappelen poten

Analyse biologisch

Biologische markt houdt al rekening met nat voorjaar

De biologische aardappel- en uienmarkt verlopen tamelijk rustig, maar de telers focussen zich nu even op het komende seizoen. De voorjaarsperikelen zijn al van invloed op markt.
3 Mei 2023
uien

Analyse biologisch

Stemming op biologische markten blijft onveranderd

De stemming op de biologische uien- en aardappelmarkt is al een tijdje onveranderd. Bij de aardappelmarkt wil het niet vlotten en blijft de vraag gering. De uienmarkt geniet van het hoge prijsniveau en telers blijven positief gestemd en hopen op een extraatje aan het einde van het bewaarseizoen.
26 April 2023
aardappelen Albert Heijn biologisch

Analyse biologisch

Telers nemen afscheid van biologische aardappelen

Het is rustig op de biologische aardappel- en uienmarkt. Aardappeltelers beginnen steeds meer aardappelen af te zetten waarbij een gedeelte in het gangbare circuit terechtkomt. Er is simpelweg te veel aanbod om alles als biologisch weg te zetten. Het marktaandeel biologisch is dan ook gelijk gebleven, blijkt uit cijfers van ketenorganisatie Bionext.
19 April 2023
aardappelen supermarkt Albert Heijn

Analyse biologisch

Prijs houdt stand op rustige biologische markt

De markt voor biologische uien en aardappelen verlopen rustig op het moment. De prijzen blijven stabiel, maar er worden weinig zakengedaan. Bij de aardappelen zetten telers in op een vier als eerste cijfer met de verkoopprijs.
12 April 2023

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox