Biologische aardappelmarkt

uien zaaien

Analyse biologisch

'Biologische uienareaal neemt dit jaar licht toe'

Het gunstige weer van afgelopen week heeft ervoor gezorgd dat een deel van de biologische uien zijn gezaaid. Het areaal neemt naar verwachting wat toe. De biologische markten van oogst 2023 blijven prijshoudend. 
Woensdag 20:30 uur
uienbewaring Biologische uien Kistenbewaring

Analyse biologisch

Biologische markten kunnen nog stap maken

De bewaarloodsen met biologische aardappelen, uien en peen zijn een eind geslonken nu het bewaarseizoen dichterbij komt. Dat betekent niet dat er op de markt weinig activiteit is. Integendeel zelfs, er kan nog wel wat in het vat zitten. Zo zijn de ingrediënten er wel op de tafelaardappelmarkt.
10 April 2024
uien uienexport

Analyse biologisch

Nog genoeg reuring op biologische markten

Het bewaarseizoen duurt nog even maar de vrije handel op de biologische markten wordt duidelijk minder. Over veel partijen die nog zitten zijn al afspraken gemaakt en deze worden geleverd. Het betekent niet dat de vraag naar product minder wordt, integendeel. De vraag blijft goed op peil.
3 April 2024
peen peenoogst

Analyse biologisch

Kwaliteit dicteert de markt bij biologische peen

De motor op de biologische peenmarkt hapert al langer en de bedrijvigheid is de afgelopen weken verder afgenomen. De prijzen blijven overeind, maar kwaliteit dicteert de markt. De biologische gele uienmarkt loopt daarentegen vlotjes door en dat leidt tot een verandering in de wekelijkse noteringen. 
27 Maart 2024
peen

Analyse biologisch

Biologische peenmarkt is niet in beweging te krijgen

De handel in de biologische peenmarkt heeft toch wel wat betere tijden gekend. Dat zit hem vooral in de vraag dat wat tegenvalt in combinatie met de kwaliteit. Op de biologische uienmarkt blijft dezelfde wind waaien als afgelopen weken.
20 Maart 2024
uienbewaring Biologische uien Kistenbewaring

Analyse biologisch

Weinig variatie op biologische markten

De biologische peen-, gele uien- en tafelaardappelmarkt hebben weinig verandering doorgemaakt de afgelopen weken en die trend zet voort. Op de peenmarkt blijft kwaliteit de markt regeren, terwijl de vraag afneemt. Voor tafelaardappelen zit er op termijn mogelijk nog een plusje in.
13 Maart 2024
peen peenoogst

Analyse biologisch

Matige kwaliteit remt biologische peenmarkt af

De matige kwaliteit van biologische peen en de vele grond in de kisten lopen de peenmarkt voor de voeten. Kwalitatief mindere peen wordt ruim aangeboden en zet daarmee de markt wat onder druk. Goede peen blijft wel in trek en kan later dit seizoen een stap maken. De vraag naar biologische tafelaardappelen en gele uien blijft redelijk op peil.
6 Maart 2024
aardappelen tafelaardappelen

Analyse biologisch

Status quo op biologische akkerbouwmarkten

De afzet van biologische tafelaardappelen, peen en gele uien blijft in redelijk tempo doorlopen voor de tijd van het jaar. De mindere kwaliteit op de peenmarkt zet de gemiddelde prijs wel wat onder druk, maar voor goede peen ziet het er beter uit.
28 Februari 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden