Biologische uienmarkt

uien biologisch Agrifoto2

Analyse BB Biologisch

Handel in biologische uien en peen komt op gang

De handel in biologische uien en peen begint voorzichtig aan opgang te komen. Vooral de handel in uien begint te lopen. Op de aardappelmarkt is het vooralsnog erg rustig. De stemming op de biologische markt is gematigd positief. Prijzen voor de gangbare producten liggen op een heel behoorlijk niveau en dat legt een stevig onder de biologische producten.
Eergisteren 15:15 uur
uien Agrifoto4

Analyse BB Biologisch

Biomarkt aardappelen en uien zakt verder weg

De handel in biologische aardappelen en uien van de oogst 2021 zit er zo goed als op. En dat is op de markt te merken. Het was al niet druk meer en het wordt steeds rustiger. Dat wil overigens niet zeggen dat alle schuren al leeg zijn.
9 Juni 2022
uien Schoffelen Agrifoto Onkruidbestrijding

Analyse BB Biologisch

Taaie handel in biologische aardappelen en uien

De oogst van nieuwe biologische Nederlandse aardappelen is voorzichtig begonnen. De oogst van uien laat nog wat langer op zich wachten, maar is ook niet ver weg meer. Dat is te merken aan de handel in biologische aardappelen en uien uit de bewaring. De stemming was al bedrukt en die is bepaald niet verbeterd.
2 Juni 2022
uien Agrifoto4

Analyse BB Biologisch

Snel een koper vinden heeft prioriteit op biomarkt

Zoeken naar een koper en zorgen dat de biologische aardappelen en uien die nog in de bewaring liggen een bestemming krijgen. Dat heeft de prioriteit bij veel telers. De prijs blijft natuurlijk belangrijk, maar raakt daarbij wel wat naar de achtergrond.
25 Mei 2022
aardappelen Gewastour2020

Analyse BB Biologisch

Prijs houdt stand op stugge biologische markt

De markt voor biologische aardappelen en uien verloopt nog altijd stroef. Telers willen wel verkopen, maar afnemers hebben slechts weinig belangstelling. Desondanks blijft de prijs er wel op. Er worden alleen weinig zaken gedaan.
19 Mei 2022
biologisch erwten Agrifoto2 eggen

Analyse BB Biologisch

Nauwelijks vrije handel op biologische markt

Er is weinig vrije handel in biologische aardappelen en uien op het moment. De meeste verwerkers hebben hun verplichtingen naar leveranciers grotendeels afgedekt. Daarbij is de vraag op de markt niet van dien aard dat men een voorraad wil aanhouden.
12 Mei 2022
voorjaar peen zaaien Agrifoto biologisch vroege peen

Analyse BB Biologisch

Biologische markt blijft behoorlijk vast zitten

De stemming op de biologische markt voor aardappelen, uien en peen is een beetje in de mineur. De prijzen blijven op zich overeind maar het is volgens insiders een hele kunst om een koper te vinden op het moment. Welk effect heeft dat op de prijzen?
5 Mei 2022
aardappelen Albert Heijn biologisch

Analyse BB Biologisch

Kopers maken dienst uit op biologische markt

De handel in biologische aardappelen, peen en uien blijft wat moeilijk lopen. Het vaste werk loopt gewoon door. Extra vraag of gaten die vallen blijven tot nu toe uit. Die incidentele uitschieters brengen leven in de markt en zijn de krenten in de pap zowel voor de telers als voor de handel.
28 April 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief