Agrifoto

Nieuws Syngenta

Goed jaar voor Syngenta, groei vooral in Azië

8 April 2021 - Jurphaas Lugtenburg

De omzet van de Syngenta Group is kwam vorig jaar uit op $23,1 miljard. Dat maakte het chemie- en zadenconcern waar Syngenta AG, ADAMA Ltd, Sinofert Holdings en Yangnong Chemical onder vallen, gisteren (woensdag 7 april) bij de presentatie van de jaarcijfers bekend.

De omzet is 5% gestegen ten opzichte van 2019. Gerekende met vaste wisselkoersen is de omzet van het bedrijf zelfs met 12% gestegen. Ongunstige wisselkoersen hebben de omzet voor $1,5 miljard negatief beïnvloed. De brutowinst (EBITDA) komt over 2020 uit op $4 miljard, een stijging van 3% ten opzichte van een jaar eerder.

Schaalvoordelen en innovatie
De synergiedoelstellingen van het concern zijn overtroffen met $450 miljoen en hebben samen met de operationele voordelen voor $200 miljoen bijgedragen aan de winst. Het Modern Agriculture Platform, waarmee boeren toegang krijgen tot innovatieve technieken is fors gegroeid in China. De omzet van dit onderdeel verdrievoudigde naar $700 miljoen. In oktober nam Syngenta Valagro over. Dat bedrijf is sterk in biologische gewasbeschermingsmiddelen. Syngenta wil hiermee zijn positie in de sterk groeiende markt van biologische middelen versterken.

"Syngenta Group heeft een goed financieel jaar achter de rug", zegt Chen Lichtenstein CFO van de Syngenta Group. "Ondanks de grote uitdaging door de coronapandemie zijn we instaat gebleken onze klanten te blijven bedienen." De sterke cijfers komen door groei en het effectief beheersen van de kosten onder meer door synergie tussen de verschillende bedrijfsonderdelen. "De resultaten laten zien dat we in alle bedrijfsonderdelen een positief momentum hebben", zegt Erik Fyrwald CEO van de Syngenta Group. "We groeien in alle regio's maar vooral China en Azië springen eruit."

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jurphaas Lugtenburg

Is redacteur bij Boerenbusiness en focust zich vooral op de akkerbouwsectoren en de voer- en energiemarkt. Ook heeft Jurphaas zelf een akkerbouwbedrijf op Voorne-Putten (Zuid-Holland). Wekelijks presenteert hij de Marktflits Granen
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Nieuws Aardappelen

EU-landen luiden noodklok: phytophthora slaat toe

Nieuws Gewasbescherming

Digi-label volgende stap in middelenregistratie

Analyse Gewasbescherming

Hoge prijzen compenseren kleinere volumes middelen

Nieuws Politiek

Brussel trekt omstreden wet halvering middelen in

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden