Agrifoto

Inside Aardappelen

Telersprijs Agrico lager dan vorig jaar

3 Mei 2021 - Jurphaas Lugtenburg

Pootgoedhandelshuis Agrico maakte vandaag in een persbericht de gemiddelde indicatieprijs voor pootgoed bekend. De coöperatie kijkt terug op een zeer uitdagend seizoen. Het coronavirus heeft een grote invloed gehad op de pootgoedmarkt afgelopen jaar.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De gemiddelde indicatieprijs voor het pootgoed van de oogst 2020 komt uit op €25 per 100 kilo. Dit is de prijs voor klasse S tot en met A inclusief de gemiddelde premie, los, af boerderij en exclusief alle vergoedingen. Daarmee is de prijs circa 20% lager dan het vorige seizoen.

Alles eruit gehaald
De algemeen directeur van Agrico erkent dat de prijs dit jaar lager ligt dan voorgaande seizoenen, maar zegt in een persbericht: "Gezien de huidige marktsituatie hebben we er als Agrico echter alles aan gedaan om eruit te halen wat mogelijk was voor onze leden."

De afzet richting vroege bestemmingen zoals Paksitan en Bangladesh is goed verlopen. Hier werden goede hoeveelheden verkocht tegen hoge prijzen. De afzet in Noord-Afrika liep veel moeilijker. Grote afnemer Algerije stelde een importquotum in voor Nederlands pootgoed. Daardoor kon er maar 50.000 ton Nederlands pootgoed naar dat land geëxporteerd worden. In Europa is de situatie erg wisselend per land. Over het algemeen verliep de afzet van pootgoed in Europa goed volgens Agrico. Spanje was één van de landen die hierop een negatieve uitzondering vormde. De verkoop van het ras Agria is sterk teruggelopen, maar Fontane en Markies waren goed gevraagd volgens Agrico.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden