Agrifoto

Nieuws Gewasbescherming

Campagne om goed gebruik GBM's te stimuleren

10 September 2021 - Jurphaas Lugtenburg - 3 reacties

Bij het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen (GBM) is het belangrijk dat het middel op het gewas komt en niet in de omgeving. De sector heeft hiervoor al veel maatregelen genomen. In de campagne Emissiereductiesprint worden de goede voorbeelden van maatregelen die akkerbouwers, loonwerkers en adviseurs genomen hebben extra in de schijnwerpers gezet.

De campagne is werd gisteren (donderdag 9 september) aangekondigd door BO Akkerbouw-voorzitter Dirk de Lugt bij de opening van de Landelijke themadag 2021 Drift reducerende en innovatieve spuittechnieken. Op de website www.emissiereductiesprint.nu komen filmpjes en vlogs van boeren, adviseurs en loonwerkers waarin ze laten zien welke maatregelen ze genomen hebben om emissies te voorkomen. Teun de Jong (NAV), Leendert Jan Onnes (NAJK) en Jaap van Wenum (LTO) trapten de campagne af met vlogs over de maatregelen die zij op hun eigen bedrijf hebben genomen.

Goed voorbeeld doet goed volgen
Een effectieve toepassing van GBM's is voor de teler niet alleen vanuit financieel perspectief van belang. Volgens initiatiefnemers van de campagne, LTO Nederland vakgroep akkerbouw en vollegrondsgroenten, BO-Akkerbouw en Deltaplan Agrarisch Waterbeheer, is het voorkomen van ongewenste verspreiding belangrijk om een werkbaar en breed middelenpakket te behouden.

De afgelopen jaren zijn er al grote stappen gezet om emissies te voorkomen, maar de noodzaak blijft om de waterkwaliteitsdoelen te halen, de overlast voor omwonenden te beperken en het milieu te ontlasten. Naast de initiatiefnemers hebben ook Nefyto, Agrodis, KAVB en Fedecom hun steun toegezegd. Het doel van de campagne is de goede praktijkvoorbeelden een podium te geven en daarmee een bredere toepassing daarvan te stimuleren.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jurphaas Lugtenburg

Is redacteur bij Boerenbusiness en focust zich vooral op de akkerbouwsectoren en de voer- en energiemarkt. Ook heeft Jurphaas zelf een akkerbouwbedrijf op Voorne-Putten (Zuid-Holland). Wekelijks presenteert hij de Marktflits Granen
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer
Reacties
3 reacties
Abonnee
boer jan 10 September 2021
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/akkerbouw/artikel/10894085/campagne-om-goed-gebruik-gbm-s-te-stimuleren]Campagne om goed gebruik GBM's te stimuleren[/url]
aha. dus hier word onze verplichte contributie voor gebruikt. heerlijk als iemand anders ons geld nuttig besteed. niet dus!!
Abonnee
pokkel 10 September 2021
we betalen dus zelf onze beperking
ikke 10 September 2021
Ja, en het ergste is nog dat we geen keuze hebben, worden door de overheid gewoon verplicht om daar aan mee te betalen, wat een tuig
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Analyse Gewasbescherming

Hoge prijzen compenseren kleinere volumes middelen

Nieuws Politiek

Brussel trekt omstreden wet halvering middelen in

Analyse Gewasbescherming

Chemiereuzen verkopen minder middelen

Nieuws Gewasbescherming

Spuitdrones: de EU ziet ze vliegen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden