Shutterstock

Nieuws CZAV

CZAV boekt solide resultaat in turbulente markt

19 November 2021

De coöperatie CZAV blikt tevreden terug op het afgelopen boekjaar, dat loopt van oktober tot en met september. Onder meer een gestaag oplopende kunstmestmarkt en extra omzet in gewasbeschermingsmiddelen hebben in positieve zin bijgedragen aan het resultaat van de coöperatie.

De marktaandelen gewasbescherming, organische mest, kunstmest en zaden hebben zich positief ontwikkeld volgens de CZAV. In het segment veevoeders staat de omzet onder druk. Er worden nieuwe afnemers binnen gehaald, maar die maken de afnemende vraag door bedrijven die stoppen niet goed. Hoewel verschillende ontwikkelingen in het voordeel van CZAV hebben gewerkt 'is duidelijk dat ze voor onze klanten/leden tot kostprijsverhoging hebben geleid', schrijft de coöperatie op de website.

Flinke nakorting
Daar staat dan weer wel tegenover dat CZAV een flinke nakorting kan uitbetalen. Een goed inkoopbeleid in combinatie met solide kostenbeheersing biedt ruimte voor deze nakorting, die over boekjaar 2021 €2,5 miljoen bedraagt. Onder de leden wordt daarbovenop nog een toeslag verdeeld van €1,5 miljoen die verband houdt met de verkoop van Agrimarkt.

boerenbusiness.nl

Jurphaas Lugtenburg

Is redacteur bij Boerenbusiness en focust zich vooral op de akkerbouwsectoren en de voer- en energiemarkt. Ook heeft Jurphaas zelf een klein akkerbouwbedrijf op Voorne-Putten (Zuid-Holland).
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Nieuws CZAV

Winst van CZAV bijna verdrievoudigd

Nieuws Varkens

Tönnies leed fors omzetverlies in 2021

Nieuws Jaarcijfers 2021

Winst en dividend omlaag bij AgruniekRijnvallei

Analyse Jaarcijfers

Machinebouwers stapelen record op record

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief