Shutterstock

Nieuws CZAV

CZAV boekt solide resultaat in turbulente markt

19 November 2021 - Jurphaas Lugtenburg

De coöperatie CZAV blikt tevreden terug op het afgelopen boekjaar, dat loopt van oktober tot en met september. Onder meer een gestaag oplopende kunstmestmarkt en extra omzet in gewasbeschermingsmiddelen hebben in positieve zin bijgedragen aan het resultaat van de coöperatie.

De marktaandelen gewasbescherming, organische mest, kunstmest en zaden hebben zich positief ontwikkeld volgens de CZAV. In het segment veevoeders staat de omzet onder druk. Er worden nieuwe afnemers binnen gehaald, maar die maken de afnemende vraag door bedrijven die stoppen niet goed. Hoewel verschillende ontwikkelingen in het voordeel van CZAV hebben gewerkt 'is duidelijk dat ze voor onze klanten/leden tot kostprijsverhoging hebben geleid', schrijft de coöperatie op de website.

Flinke nakorting
Daar staat dan weer wel tegenover dat CZAV een flinke nakorting kan uitbetalen. Een goed inkoopbeleid in combinatie met solide kostenbeheersing biedt ruimte voor deze nakorting, die over boekjaar 2021 €2,5 miljoen bedraagt. Onder de leden wordt daarbovenop nog een toeslag verdeeld van €1,5 miljoen die verband houdt met de verkoop van Agrimarkt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jurphaas Lugtenburg

Is redacteur bij Boerenbusiness en focust zich vooral op de akkerbouwsectoren en de voer- en energiemarkt. Ook heeft Jurphaas zelf een akkerbouwbedrijf op Voorne-Putten (Zuid-Holland). Wekelijks presenteert hij de Marktflits Granen
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden