Shutterstock

Nieuws Tereos

Tereos geeft obligaties uit om schuld te verlagen

10 Januari 2022

De Franse suikerproducent Tereos geeft, via dochteronderneming Tereos Finance Groupe, een reeks obligaties ter waarde van €300 miljoen uit. Zo hoopt het bedrijf de schuldenlast te verlagen.

De Franse suiker- en ethanolproducent Tereos meldt vandaag (maandag 10 januari) nieuwe senior ongedekte obligaties uit te geven om een deel van de huidige schuldenlast te verlagen. Het bedrag van €300 miljoen wordt uitgegeven via dochteronderneming Tereos Finance Groupe. De vervaldatum van de obligaties is gesteld op 2027. Eerder gaf het bedrijf al soortgelijke obligaties uit, met een vervaldatum in 2025. S&P Ratings zei kort na de release een rating van 'B+' te hebben gegeven aan de voorgestelde senior ongedekte obligaties.

De schuldenlast van 's werelds op één na grootste suikerproducent bedroeg in februari van het afgelopen jaar maar liefst €2,7 miljard. Recentere cijfers zijn nog niet bekend, die komen waarschijnlijk bij de presentatie van de jaarcijfers naar voren. De lage prijzen na het einde van de Europese suikerquota in 2017 speelt de resultaten van de groep al jaren parten. Een dalende suikerproductie helpt daar niet bij.

De (grondstof)prijzen zijn flink in beweging, de ontwikkelingen in de wereld volgen zich in rap tempo op. Duiding in crisistijd is essentieel om goed te kunnen anticiperen. Juist nu is het belangrijk om over gedegen, actuele informatie en data te beschikken. Met een abonnement van Boerenbusiness kan je als ondernemer gefundeerde bedrijfsbeslissingen nemen. Bekijk het aanbod
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Analyse Suiker

Chinese suikerproductie groeit naar 10 miljoen ton

Analyse Suiker

Goede verwachtingen voor Braziliaanse suikeroogst

Analyse Suiker

Franse boer ruilt suikerbiet in voor koolzaad en gerst

Analyse Suiker

Helft van de suikerbieten is inmiddels gezaaid

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief