Tereos

suiker

Nieuws Tereos

Tereos geeft obligaties uit om schuld te verlagen

De Franse suikerproducent Tereos geeft, via dochteronderneming Tereos Finance Groupe, een reeks obligaties ter waarde van €300 miljoen uit. Zo hoopt Tereos de schuldenlast te verlagen.
10 Januari 2022
suiker euro

Nieuws Suikerbieten

Fransen blijven trouw aan suikerbietenteelt

Het ziet er naar uit dat een verbeterende suikermarkt positief werkt op het vertrouwen van de teler. De Franse suikercoöperatie Tereos – de tweede grootste van de wereld – ziet hoe zijn leden ook de komende jaren zich aan de teelt verbinden.
10 Februari 2020
aardappelen Agrifoto Avarna Zetmeel

Inside Aardappelen

Franse zetmeeloogst 130.000 ton onder doel

De Franse suikerbieten en zetmeelaardappel verwerker Tereos is positief over de huidige campagne in het land. Door droogte is de opbrengst echter fors negatief beïnvloedt. Daarmee komt het bedrijf 130.000 ton aardappelen tekort. Een plan is opgezet om dit gat de komende jaren structureel te dichten.
15 Oktober 2019
suikerbieten belgie

Nieuws Suikerbieten

Tereos verwerkt dit jaar eerste biologische bieten

De Franse suikerbietenverwerker Tereos start dit oogstjaar met de verwerking van biologisch geteelde suikerbieten. Hiervoor wordt een areaal van 200 hectare geteeld. Verschillende Europese suikerverwerkers experimenteren met de teelt van bio bieten.
9 Juli 2019
aardappelen Agrifoto Zetmeel zetmeelaardappelen

Inside Aardappelen

Franse zetmeelsector wil half miljoen ton groeien

De Franse fritessector en zetmeelaardappelsector hebben 2 belangrijke zaken gemeen. Beiden hebben een slechte oogst achter de rug en beiden hebben groeiambities. De markt voor zetmeelaardappelen is gunstig gestemd, waardoor er ruimte is om meer aardappelen te verwerken.
17 April 2019
suiker

Nieuws Suiker

Tereos in zware crisis door lage suikerprijs

De lage suikerprijs zorgt voor grote problemen bij Europese suikerproducenten. Waar Südzucker 2 fabrieken sluit, meldt nu ook de op 1 na grootste suikerproducent ter wereld dat het te maken heeft met een grote crisis.
13 Februari 2019
suikerbieten suiker bietenplant bietenveld

Nieuws Suiker

Lage suikerprijs treft Franse industrie zwaar

Tereos, de grootste Franse suikerproducent, heeft cijfers over het eerste semester van 2018/2019 gepubliceerd. Tussen april en september daalde de omzet met 51% en kwam de nettowinst maar liefst €81 miljoen lager uit.
11 December 2018
suiker

Nieuws Suiker

Muiterij bij Tereos bij moeizame suikermarkt

Het rommelt al maanden bij de Franse suikercoöperatie Tereos. Bestuursleden stapten op, omdat volgens hun een financieel wanbeleid wordt gehanteerd. Het bedrijf kan zich moeilijk staande houden in de huidige markt, wat direct door de Franse bietentelers wordt gevoeld.
4 December 2018

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief