Agrifoto

Analyse Peen

Stemming op de peenmarkt blijft in de mineur

6 Mei 2022 - Jurphaas Lugtenburg

De handel in peen blijft stroef en moeizaam verlopen. Je moet er erg hard aan trekken om wat gedaan te krijgen volgens handelaren. Het is lastig om voldoende werk voor de week naar binnen te harken.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In de vraag naar peen blijft het erg rustig. Het vast werk loopt nog wel door, maar daar stopt het ook wel. Aan de prijs ligt het niet, maar door ruim aanbod in vrijwel heel Europa en twijfels over de kwaliteit is Oost-Europa nauwelijks aan de markt. Nieuwe peen uit Zuid-Europa is ook al volop op de markt. En hoewel de nieuwe peen fors duurder is, zijn er toch verschillende klanten die overstappen op de nieuwe oogst. Al met al komt dat de stemming op de peenmarkt niet ten goede. "De lol gaat er wel af zo voor zowel de telers als de verwerker. Maar ja, af en toe hoort zo een jaar er nu eenmaal bij", aldus een spoeler.

Kwaliteit is wisselend
De kwaliteit van de peen in de koeling is wisselend. Er is nog wel goede peen te vinden, maar er zijn heel veel partijen met zwarte vlekjes. Met de hogere buitentemperaturen die voorspeld worden is de verwachting dat de peen nog sneller gaat slijten. De DCA Notering voor B-peen blijft gelijk aan vorige week op €6 tot €10 per 100 kilo. Ook de C-peen blijft onveranderd op €6 tot €8 per 100 kilo.{{dataviewSnapshot(40_1651831893)}}

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden