Avebe

Nieuws Zetmeelaardappel

Avebe blij met gemiddeld zetmeelpercentage

20 Mei 2022 - 1 reactie

Royal Avebe kijkt tevreden terug op de aardappelcampagne 2021/22 die het coöperatieve foodconcern vorige week heeft afgesloten. De campagne is volgens planning verlopen en het zetmeelpercentage van de aardappelen goed. 

Het gemiddeld zetmeelpercentage over heel de campagne komt volgens Avebe uit op 20,6%. Dit is 1,3 procentpunt meer dan over de campagne van het seizoen ervoor. Het tarrapercentage ligt dit jaar rond de 5%. Dit is iets hoger dan vorig jaar. Avebe sloot de campagne vorige week donderdag 12 mei af met de verwerking van de laatste aardappelen op de fabriek in Gasselternijveen. De andere locaties, Ter Apelkanaal en de Duitse locaties Lüchow en Dallmin, verwerkten de laatste aardappelen al in februari en maart.

Inmiddels hebben de leden van Avebe bijna alle zetmeelaardappelen gepoot voor de komende campagne 2022/23, zo meldt het concern. De eerste aardappelplanten staan alweer boven de grond. Op de locaties pleegt Avebe regulier onderhoud, zodat deze klaar zijn voor de nieuwe campagneperiode.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Eric de Lijster

Eric is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Als telg uit een akkerbouwfamilie stroomt het boerenbloed bij Eric door de aderen. Hij beschouwt zich als een generalist, maar wel met een voorliefde voor economie, trends, markten en marketing.
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Abonnee
drent 20 Mei 2022
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/akkerbouw/artikel/10898578/avebe-blij-met-gemiddeld-zetmeelpercentage]Avebe blij met gemiddeld zetmeelpercentage[/url]
avebe tevreden maar de leden niet, wat een uiterst bedroefde lage uitbetalingsprijs. Ze kunnen beter 1 fabriek sluiten want voor deze prijzen kunnen we geen aardappelen meer tegen en ik voorspel dan ook dat ze dit jaar aanmerkelijk minder aardappelen krijgen en helemaal als de vlokken prijs op een hoger niveau blijft.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
akkerbouw noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Interview David Fousert

‘Aardappelzetmeel verdient een herwaardering’

Interview David Fousert Avebe

'Teelt zetmeelaardappelen is niet vanzelfsprekend'

Nieuws Aardappelen

Prestatieprijs Avebe pakt iets gunstiger uit

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox