Avebe

Nieuws Zetmeelaardappel

Avebe blij met gemiddeld zetmeelpercentage

20 Mei 2022 - 1 reactie

Royal Avebe kijkt tevreden terug op de aardappelcampagne 2021/22 die het coöperatieve foodconcern vorige week heeft afgesloten. De campagne is volgens planning verlopen en het zetmeelpercentage van de aardappelen goed. 

Het gemiddeld zetmeelpercentage over heel de campagne komt volgens Avebe uit op 20,6%. Dit is 1,3 procentpunt meer dan over de campagne van het seizoen ervoor. Het tarrapercentage ligt dit jaar rond de 5%. Dit is iets hoger dan vorig jaar. Avebe sloot de campagne vorige week donderdag 12 mei af met de verwerking van de laatste aardappelen op de fabriek in Gasselternijveen. De andere locaties, Ter Apelkanaal en de Duitse locaties Lüchow en Dallmin, verwerkten de laatste aardappelen al in februari en maart.

Inmiddels hebben de leden van Avebe bijna alle zetmeelaardappelen gepoot voor de komende campagne 2022/23, zo meldt het concern. De eerste aardappelplanten staan alweer boven de grond. Op de locaties pleegt Avebe regulier onderhoud, zodat deze klaar zijn voor de nieuwe campagneperiode.

boerenbusiness.nl

Eric de Lijster

Eric is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Als telg uit een akkerbouwfamilie stroomt het boerenbloed bij Eric door de aderen. Hij beschouwt zich als een generalist, maar wel met een voorliefde voor economie, trends, markten en marketing.
In tijden als deze houden we je graag op de hoogte van objectieve en transparante marktinformatie, aangevuld met heldere prijzen en noteringen. Daarom haal je deze maand meer uit jouw gratis Boerenbusiness Account. Je krijgt van ons in de maand juli 10 gratis premium-artikelen cadeau. Meld je aan
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Abonnee
drent 20 Mei 2022
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/akkerbouw/artikel/10898578/avebe-blij-met-gemiddeld-zetmeelpercentage]Avebe blij met gemiddeld zetmeelpercentage[/url]
avebe tevreden maar de leden niet, wat een uiterst bedroefde lage uitbetalingsprijs. Ze kunnen beter 1 fabriek sluiten want voor deze prijzen kunnen we geen aardappelen meer tegen en ik voorspel dan ook dat ze dit jaar aanmerkelijk minder aardappelen krijgen en helemaal als de vlokken prijs op een hoger niveau blijft.
U kunt niet meer reageren.
Boerenbusiness Award

Win jij dit jaar de Agribusiness Award?

Maak kans op een mediapakket en een vervolgtraject van ABN AMRO

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Nieuws Energie

Avebe koopt groene energie bij eigen leden in

Nieuws Voordracht

Folkers lost Addink af als commissaris ForFarmers

Nieuws Avebe

Solanic-eiwit in trek en dus verhoogt Avebe productie

Nieuws Aardappelen

Avebe start campagne zetmeelaardappelen

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief