Agrifoto

Analyse biologisch

Weinig handel, maar telers tanken vertrouwen

8 Februari 2023 - Jesse Torringa

Er is op dit moment relatief weinig handel op de biologische markten, maar dat betekent niet dat er niets gebeurt. Telers blijven vertrouwen tanken in de huidige markt, vooral bij biologische peen. Kopers reageren voorzichtig maar zitten ook niet stil.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De vraag naar biologische peen trok de laatste weken al wat aan en dat is deze week weer zo. De vraag komt meer en meer uit het buitenland maar ook de Nederlandse spoelers hebben hun vaste werk. Dat zorgt voor een gezonde vraag en resulteert wederom in een stijging van de DCA-Indicatieprijs. De DCA-Indicatieprijs loopt behoorlijk uiteen van €48 tot €57 per 100 kilo. Daarmee stijgt de prijs €2 per 100 kilo ten opzichte van vorige week.

Op de biologische uienmarkt is het relatief rustig in de handel. Er wordt wel meer geïnformeerd dan eerst maar tot directe handel leidt dat niet. Het lijkt erop dat – net zoals bij de gangbare uien – het aanbod van biologische uien slechts beperkt is. Een gedeelte van de biologische uien zijn tenslotte in de gangbare markt afgezet. De DCA-Indicatieprijs voor uien doet een stap omhoog en staat op €46 tot €52 per 100 kilo, direct leveren.

De markt van biologische aardappelen lijkt onveranderd en verloopt stroef. De vrije handel is er nauwelijks en wat wordt afgeleverd is vooral onderdeel van contracten en eerder gemaakte afspraken. Daardoor zijn er ook maar weinig transacties. Telers hebben wel vertrouwen en dan ook geen haast met verkopen op het moment. De DCA-Indicatieprijs voor biologische aardappelen blijft daarom gelijk van €33 tot €38 per 100 kilo.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden