Agrifoto

Analyse Peen

Tussen de buien door toch weer wat peen geoogst

24 November 2023 - Jurphaas Lugtenburg - 1 reactie

Een kleine pauze van een paar dagen tussen de buien door maakt dat de rooier weer even uit de schuur kon. Voor drukte in de handel zorgt dat overigens niet. Telers vragen best geld voor de peen, maar lang niet alle afnemers willen daar in mee.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het rooien gaat bepaald niet vanzelf, maar de weerberichten voorspellen weinig goeds dus wordt er toch maar doorgeduwd. Voor de kwaliteit is dat niet bevorderlijk. Er wordt volgens verschillende bronnen nu peen in de koeling gezet die er op korte termijn ook weer uit zal moeten omdat die niet te bewaren blijkt. Te nat gerooid, plekjes en/of waterschade.

Voor spoelers en koelhuizen is het een hele uitdaging om alles transporttechnisch rond te zetten. Het is al stelen tussen buien door om wat te kunnen oogsten en dan wil een teler niet moeten stoppen omdat er geen kisten of auto's zijn. Als een afnemer flexibel is met transport wil een teler nogal eens een concessie doen op de prijs.

Lastig te vatten markt
Een goede afspiegeling van de markt geven in de notering is deze week lastig door de grote verscheidenheid in kwaliteit van product. Ook is er ondanks dat er het nodige gerooid is niet bijster veel handel. De DCA notering voor zowel b- als c-peen klasse I heeft deze week een stapje omhoog gezet naar €16 tot €20. Het merendeel van de handel zit op €18. €20 wordt gemaakt, maar dat is meestal voor de bestemmingen waar transport knelt.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden