McCain

Nieuws Aardappelen

McCain steekt miljoenen in fritesfabriek in Zeeland

22 Mei 2024 - Redactie Boerenbusiness - 9 reacties

Het Canadese foodconcern McCain gaat €75 miljoen investeren in het uitbreiden van de fritesfabriek in het Zeeuwse Lewedorp (foto). Het geld wordt niet zozeer gestoken in het uitbreiden van de productiecapaciteit, maar vooral de activiteiten daaromheen. Op het programma staan onder meer een nieuwe afvalwaterzuivering, een nieuwe verpakkingslijn, een gemoderniseerd vrieshuis en een geoptimaliseerd logistiek centrum.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De werkzaamheden gaan deze zomer van start en duren naar verwachting drie jaar, zo heeft McCain vanochtend in een persbericht gemeld. Het concern spreekt in de verklaring uitvoerig zijn vertrouwen uit in Nederland en specifiek Zeeland met haar telers als belangrijke regio voor kwalitatief sterke fritesaardappelen. Met de investeringen verwacht McCain zijn concurrentiepositie en op termijn de duurzaamheidsprestaties van de fabriek in Lewedorp aanzienlijk te verbeteren.

"McCain kent een lange en vruchtbare geschiedenis van vijftig jaar in Nederland. Ik ben dan ook verheugd dat we deze geschiedenis voortzetten met een grootschalige moderniseringsoperatie van de productiefaciliteit in Lewedorp. Deze investering opent nieuwe mogelijkheden om onze klanten beter van dienst te zijn met superieure productkwaliteit en ondersteunt tegelijkertijd onze groeistrategie," laat Alain Duranleau, regional president van McCain Continental Europe, in de verklaring weten.

McCain heeft wereldwijd meer dan vijftig productiefaciliteiten, waarvan negen in Nederland zijn gevestigd. Twee faciliteiten opereren als McCain-fabrieken; vijf vestigingen behoren tot het zusterbedrijf Van Geloven, bekend van merken als Mora en Van Dobben. De overige twee productielocaties in Kruiningen en Rilland behoren tot het recent overgenomen Nederlandse en wereldwijd opererende bedrijf Scelta Products, dat is geïntegreerd in McCain Appetizers Europe.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden