Peen

uien

Analyse BB Biologisch

Vertouwen in de biomarkt zorgt nog niet voor handel

Het vertrouwen is er op zich wel in de markt voor biologische aardappelen, peen en uien. Dat zorgt alleen nog niet voor veel handel. Met name bij de aardappelen en uien is het erg rustig. Alleen in de peenhandel gebeurt er redelijk wat op het moment.
Donderdag 17:10 uur
peen wortels

Analyse Peen

Aanbod van peen neemt beetje bij beetje toe

Er komt voorzicht aan wat meer aanbod van peen. De markt wordt overigens niet overvoerd, zeker het aanbod grove peen houdt nog niet over. De grote vraag is of dat zo blijft. Vooral door de hoge kosten voor bewaring lijkt er meer belangstelling voor af land verkopen van peen.
23 September 2022
peen

Analyse Peen

Regen van de laatste weken goed voor de peen

Voorzichtig aan begint er wat meer aanbod van peen te komen. De vroege rassen lopen er zo langzamerhand uit en de markt gaat voorzichtig aan eens kijken hoe het er met de bewaarrassen voor staat. De hoge kosten voor bewaring zijn momenteel voor zowel de telers als spoelers een veel besproken onderwerp.
16 September 2022
aardappelen Agrifoto4

Nieuws BB Biologisch

Spelers op biomarkt houden kaarten tegen de borst

De stemming op de markt voor biologische aardappelen, peen en uien is voorzichtig positief. Toch wordt de markt gekenmerkt door relatief weinig handel op het moment. Vooral bij de aardappelen en uien kijken telers en handelaren naar elkaar en durven ze er nog geen klap op te geven.
15 September 2022
peen Agrifoto4

Analyse Peen

Aanbod van peen houdt bepaald niet over

Het aanbod van peen is aan de krappen kant en er hangt geen vroege peen die weg moet boven de markt. Dat geeft telers vertrouwen in de markt. Daar staat dan wel tegen over dat de vraag naar peen niet overdreven is.
9 September 2022
peen wortels

Analyse BB Biologisch

Stemming op biologische markt gematigd positief

De handel in biologische aardappelen, uien en peen hobbelt een beetje door. De stemming is gematigd positief maar het is nog niet echt druk. Zowel handel als telers zijn voorzichtig met wat ze doen op het moment.
8 September 2022
peen peenoogst

Analyse Peen

Telers pakken het roer op de peenmarkt

De hectareopbrengsten van de vroege peen vallen her en der flink tegen. Het aanbod van peen die direct verwerkt kan worden is daardoor aan de magere kant. Dat helpt de stemming onder de telers.
2 September 2022
uien zaaiuien Agrifoto3

Analyse BB Biologisch

Gangbaar vormt stevig vangnet voor biomarkt

De stemming op de markt voor biologische uien en peen komt er voorzichtig steeds beter in. Zowel onder telers als bij de handel groeit het vertrouwen. Bij de biologische aardappelen wil de handel nog niet echt op gang komen.
1 September 2022
peen peenoogst Agrifoto

Analyse Peen

Telers houden de boot af op de peenmarkt

De opbrengsten van de vroege peen vallen tegen. Er mag dan ook wel niet zoveel vraag naar peen zijn de markt blijft erg krap. Op korte termijn lijkt daar nog geen verandering in te komen.
26 Augustus 2022
peen

Analyse BB Biologisch

Verschil van inzicht tussen teler en koper op biomarkt

De stemming op de markt voor biologische aardappelen, uien en peen is voorzichtig positief onder zowel de telers als de afnemers. Toch kijken telers en afnemers op een ander manier naar de markt. Wat betekent dat voor de DCA Indicatieprijzen.
25 Augustus 2022
peen wortels

Analyse Peen

Gemengde gevoelens op de peenmarkt

Het beeld op de peenmarkt heeft wat tegenstrijdigs. De prijzen liggen op een beduidend hoger niveau dan vorig jaar rond deze tijd. Daar staat dan wel tegenover dat de opbrengsten een stuk lager zijn.
19 Augustus 2022
uien biologisch Agrifoto2

Analyse BB Biologisch

Handel in biologische uien en peen komt op gang

De handel in biologische uien en peen begint voorzichtig aan opgang te komen. Vooral de handel in uien begint te lopen. Op de aardappelmarkt is het vooralsnog erg rustig. De stemming op de biologische markt is gematigd positief. Prijzen voor de gangbare producten liggen op een heel behoorlijk niveau en dat legt een stevig onder de biologische producten.
18 Augustus 2022
aardappelen akkerbouw aardappelveld aardappelperceel

Nieuws Prognose CBS

Aardappelareaal fors hoger, veel minder zaaiuien

De Nederlandse akkerbouwers hebben dit jaar flink geschoven in de bouwplannen met de gewassen. Zo daalt het areaal zaaiuien flink, terwijl juist veel meer consumptieaardappelen zijn gepoot. Ook is veel minder peen ingezaaid. Het areaal granen als tarwe en gerst is dit jaar stevig toegenomen.
30 Juni 2022
akkerbouw peen peenareaal peenveld

Analyse Peen

Peenmarkt oogst 2021 gaat als een nachtkaars uit

De nieuwe Nederlandse peen is al op de markt, terwijl diverse spoelers nog volop op peen uit de koeling draaien. Dat zorgt voor spanning in de markt en is voor de onderhandelingspositie van de telers allesbehalve gunstig.
24 Juni 2022
peen

Analyse Peen

Peenmarkt zwabbert alle kanten op

Het nieuwe peen seizoen zit er aan te komen maar de oude peen is nog niet weggewerkt. Dat zorgt voor flink wat druk op de markt. Een klein gelukje voor zo ver je daarvan kan spreken is dat de vraag naar oude peen nog wel redelijk overeind blijft.
17 Juni 2022
aardappelen akkerbouw aardappelveld aardappelperceel

Nieuws Aardappelen

Vlaamse telers hebben meer aardappelen gepoot

Het aardappelareaal in Vlaanderen is dit seizoen gegroeid ten opzichte van het vorige seizoen. Dat meldt PCA op basis van de voorlopige cijfers van de Vlaamse verzamelvraag (vergelijkbaar met de Nederlandse Meitelling). Qua areaalgroei springt korrelmaïs er uit. Korrelmaïs streeft zelfs de aardappel voorbij.
16 Juni 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief