Peen

transactie app

Aangeboden door DCA

Ruim 4.000 leden bij 1-jarig bestaan Transactieapp

Wat begon als een idee is uitgegroeid tot een onmisbare tool voor veel agrarisch ondernemers in Nederland en België. Op 1 juni aanstaande viert de DCA Transactieapp haar 1-jarig bestaan met maar liefst 4.000 leden.
12 Mei 2023
peen peenbewaring

Analyse Peen

Peenmarkt in de ban van zeer krap aanbod

De peen is zo ongeveer op. Dat is de zeer korte samenvatting van wat er gaande is op de peenmarkt. Spoelers met eigenvoorraad puzzelen hoe ze dit seizoen uit kunnen zingen en handel is er bar weinig. Op de boer is bijna alles wel vergeven. Het zijn vooral spoelers die onderling nog wat uitruilen.
5 Mei 2023
peen foodbusiness

Analyse Peen

Spanning in de peenmarkt loopt verder op

Het aanbod van peen houdt bepaald niet over om het maar eens voorzichtig te zeggen. Waar vorig jaar de vraag was hoe krijgen we de peen weg voordat de nieuwe komt is het nu kunnen we de huidige voorraad uitsmeren om het te redden tot de nieuwe oogst?
28 April 2023
peen wortels

Analyse Peen

Enorme variatie in kwaliteit en prijs van peen

Telers zitten over het algemeen vast in het zadel op de peenmarkt. Spoelers merken ondertussen dat het niet meevalt om wat handel voor export los te krijgen. En als geen van beide partijen in beweging wil komen, krijg je een markt waarin iedereen wijst zonder dat er veel gebeurt.
21 April 2023
peen

Analyse Peen

Goede grove peen, daar zoeken kopers naar

Allemaal verschillende en vaak nog eens tegengestelde belangen maken het er niet makkelijker op te duiden wat er op de peenmarkt gebeurt. Qua export richting Oost-Europa is het niet overdreven druk, maar het is ook weer niet zo dat er helemaal niets gebeurd. Datzelfde gaat ook op voor de handel op de boer.
14 April 2023
peen

Analyse Peen

Geen wederopstanding op de peenmarkt

Aan theorieën en verwachtingen is geen gebrek over hoe het verder gaat op de peenmarkt. Verschillende spelers op de markt heilig overtuigd zijn van hun eigen gelijk. Op zich niet erg maar als kopers en verkopers erg uiteenlopende ideeën hebben niet veel naar elkaar toe willen bewegen wordt het er in de handel bepaald niet drukker op.
7 April 2023
peen peenoogst

Analyse Peen

Het lukt telers en spoelers nauwelijks elkaar te vinden

Tussen de vraagprijs en de prijs waarop de handel wordt rondgemaakt zit bijna altijd wel wat speling. Op het moment blijft het op de peenmarkt niet bij een beetje ruimte maar zit er een gapend gat tussen wat telers en speculanten vragen en wat spoelers willen betalen.
31 Maart 2023
peen wortels

Analyse Peen

Gekte alom op een onnavolgbare peenmarkt

De peenmarkt toont twee gezichten. Als je puur kijkt naar de vraag naar gespoelde peen, dan kan je de indruk krijgen dat het niet overhoudt. De echte Oostblokspoelers hebben moeite om voldoende werk binnen te slepen. Heel veel vrije peen is er echter niet meer en dat sterkt het vertrouwen onder telers om vast te houden aan stevige prijzen of daar zelfs nog een schepje bovenop te doen.
17 Maart 2023
peen

Analyse Peen

Hoge prijzen gooien de peenmarkt in slot

De situatie op de peenmarkt is onderhand best bijzonder te noemen. De prijs op de boer blijft stappen omhoog maken. Dan zou je denken dat dan er of heel veel vraag is naar peen is of dat voorraad een eind opraakt. Maar van beide is eigenlijk geen sprake.
10 Maart 2023
peen

Analyse biologisch

Honger naar biologische peen nog niet gestild

8 Maart 2023
peen foodbusiness

Analyse Peen

Telers houden het roer stevig vast op peenmarkt

Telers zitten vast in het zadel en als een spoeler of handelaar wil kopen moet hij over de brug komen. Dat is in een notendop wat er gebeurt op de peenmarkt. Kansen zijn er zeker en de prijs kan misschien nog wel een stapje maken. We moeten alleen niet te overmoedig worden zo waarschuwen verschillende insiders.
3 Maart 2023
akkerbouw peen wortels

Analyse Peen

Peenmarkt maakt opmerkelijke sprongen

Wat er gaande is op de peenmarkt is moielijk te duiden op het moment. De prijs maakt stappen maar de vraag geeft daar niet echt aanleiding toe. Slecht is het zeker niet maar het is overdreven te stellen dat spoelers omkomen in het werk.
24 Februari 2023
aardappelen peen uien biologisch

Analyse Peen

Peenmarkt probeert de uienmarkt te kopiëren

Verschillende spelers op de peenmarkt roeren zich behoorlijk. Telers hebben het idee dat de beer nu echt los is en sommige handelaren en spoelers gaan daar voor een deel ook wel in mee. De markt maakt vreemde sprongen volgens verschillende insiders.
17 Februari 2023
peen wortels

Analyse Peen

Peenmarkt tart de economische logica

Een saaie week was het bepaald niet op de peenmarkt. Er zijn verschillende transacties gedaan op hoog niveau. Telers hebben het gevoel dat er nu echt wat gaande is op de markt en worden zodoende in hun vertrouwen gestrekt.
10 Februari 2023
akkerbouw peen wortels

Analyse Peen

Telers en spoelers leven in parallel universum

Telers en spoelers zijn op dezelfde peenmarkt actief maar tussen hoe ze de markt beleven is een verschil van dag en nacht. Sommige telers hebben het idee dat er volop gespoeld wordt en dat er een vragende markt is. Verschillende spoelers merken ondertussen op de het allemaal maar heel gewoontjes is.
3 Februari 2023
aardappelen Albert Heijn biologisch

Analyse Biologisch

Biologische telers denken dat er meer in het vat zit

De stemming op de markt voor biologische uien en peen trekt voorzichtig aan. Vooral bij de uien kijken telers met een schuin oog naar wat er in de gangbare markt gebeurt. Afnemers gaan echter nog niet massaal de boer op.
2 Februari 2023

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox