Import EU moeilijk vervangbaar

Rus mist Nederlandse prijzen en kwaliteit AGF

19 Februari 2015 - Redactie Boerenbusiness - 2 reacties

Het importverbod op Nederlandse landbouwproducten begint zich nu flink te wreken in het Russische Kalinigrad. De prijzen van groente en fruit zijn fors gestegen, de kwaliteit is sterk gedaald en de keuze is beperkt. Dat meldt Rusproject donderdag.

Exotische vruchten, maar ook een doodgewone aubergine, zijn moeilijk te vinden. Het blijkt dat de import uit Europa moeilijk te vervangen is. Zo komen aubergines uit Turkije vaak in slechte staat aan.

Nieuwe leveranciers selecteren minder op kwaliteit dan  Nederlandse

Een ander probleem is dat exotisch fruit uit landen die niet onder de tegensancties vallen, vaak via beurzen in Nederland verhandeld worden. Dit fruit mag geïmporteerd worden, maar omdat dit via Nederland gaat levert dit extra problemen bij de Russische douane op. De gemiddelde leverancier vermijdt daarom liever deze producten.

Ondertussen is de import uit Rusland erg duur geworden door onder meer de roebelkoers. De opslag van groente en fruit speelt ook een rol bij het tekort. Er is de laatste tijd veel geïnvesteerd in de bouw van opslagplaatsen in de regio Kaliningrad, maar nu ondervinden de Russen dat de nieuwe toeleveranciers minder op kwaliteit selecteren dan de Nederlandse. Het gevolg hiervan is dat de producten minder goed bestand zijn tegen transport en opslag.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
oh-oh-wat-zijn-wij-goed 19 Februari 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/uienmarkt/artikel/10862200/Rus-mist-Nederlandse-prijzen-en-kwaliteit-AGF]Rus mist Nederlandse prijzen en kwaliteit AGF[/url]
Veer in eigen kont ... ?
k.bouter 20 Februari 2015
inderdaad, veer in eigen kont. Denken we nou echt dat de Russische consument, net als dce Nederlandse, enig idee heeft waar een appel of komkommer vandaan komt?
k.bouter 20 Februari 2015
inderdaad, veer in eigen kont. Denken we nou echt dat de Russische consument, net als dce Nederlandse, enig idee heeft waar een appel of komkommer vandaan komt?
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
uien noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden