Shutterstock

Inside Uien

Nieuwe koopronde dient zich aan op uienmarkt

29 November 2019

De uienmarkt is momenteel in beweging. Voor zowel gele uien als rode uien is er op dit moment behoorlijke vraag vanuit de handel en verpakkers.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Na de laatste af landperiode is (tot deze week) weinig handel gedaan in gele uien. Verpakkers hebben tijdens deze periode flinke werkvoorraden gekregen, waardoor zij zich niet meer actief bewogen op de uienmarkt. Mede dank zij een aantal goede exportweken is de noodzaak om uien te kopen wedergekeerd.

Een andere aanjager op de markt voor gele uien is het naderende einde van de export naar Senegal voor dit seizoen. Senegal werkt met licenties, om zodoende de import van Nederlandse uien te reguleren. Naar verluidt lopen die licenties halverwege januari af.   

Rode uien
De markt voor rode uien is al enige weken in extase. De export springt op het moment gretig in het gat dat Indiase exporteurs achterlaten. Ook zal het steeds lastiger worden voor verwerkers en handelaren om rode uien in handen te krijgen. Hierdoor is de prijs voor rode uien in 3 weken tijd bijna verdubbeld.

De noteringen van de regionale beurzen voor gele uien veranderen maar weinig. Wel passen de beurzen in Emmeloord en Middenmeer deze week hun rustige stemming aan naar prijshoudend. Bij rode uien is sprake van een aanzienlijke verhoging in de beursnotering van Emmeloord. Voor de 30% tot 60% grove uien verhoogt de commissie de notering met €4. Bij de 60% opwaarts wordt zelfs met €4,50 verhoogd.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden