Agrifoto

Inside Uienmarkt

Uienoogst teeltseizoen 2020 is begonnen

19 Juni 2020

De uienmarkt schakelt over op een nieuw teeltseizoen. Waar de laatste uien van 2019 grotendeels een plek hebben gevonden, zijn de eerste uien van teeltseizoen 2020 inmiddels gerooid. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Voor veel verpakkers zit teeltseizoen 2019 er op. Verpakkers hebben de laatste uien verkocht of zijn na genoeg leeg. Een enkele verpakker, voornamelijk degene met verplichtingen, hebben nog voorraad. Ondanks dat verpakkers graag van de laatste uien af willen blijven de baalprijzen redelijk stabiel staan. Er wordt grofweg €28 tot €30 betaald in de baal. Een overzicht van de baalprijzen vindt u in de DCA notering Baalprijs Uien.

De vraag naar de uien oude oogst is vanuit de export gering. Overzee is er nauwelijks vraag en ook in Europa schakelen veel bestemmingen over op nieuwe oogst uit concurrerende landen. Italië en Spanje hebben eigen oogst en verder weg zijn landen als China, Nieuw-Zeeland, Turkije en Egypte concurrenten op de mondiale uienmarkt.

De regionale beurs in Emmeloord is momenteel de enige beurs die uiennoteringen uitbrengt. In de noteringen wordt de zakkende trend van de laatste weken bevestigd. Beide groftesorteringen komen uit op €20 tot €23.

Oogst 2020 is begonnen
De eerste percelen winteruien zijn inmiddels gerooid. Dit zijn relatief kleine blokjes waar weinig uien vanaf komen. Volgende week zullen de eerste exportgeschikte winteruien gerooid worden. 

De plantuien zijn dit jaar een de late kant. Desalniettemin zijn de plantuienpercelen de afgelopen twee weken goed opgeknapt door de regen. De zaaiuien die er staan hebben ook geprofiteerd van het groeizame weer. De stand in de uien blijft echter dun en ook de uienvlieg zorgt op een aantal plekken voor behoorlijke schade.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden