Inside Uienmarkt

Uienhandel nieuwe oogst start rustig

3 Juli 2020

De eerste uien van teeltseizoen 2020 zijn verhandeld. De vraag naar deze uien is echter nog flets.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De afgelopen weken zijn de eerste winteruien van dit seizoen gerooid. De handel in deze nieuwe oogst moet nog op gang komen. De vraag naar Nederlandse uien is doorgaans gematigd in deze periode. De vraag die er nu is komt voornamelijk van Afrikaanse en Europese bestemmingen.

Baalprijzen zaken
De baalprijzen van de winteruien beginnen doorgaans op een hoog niveau, vorige week zijn er baalprijzen gerealiseerd boven de €40. Omdat er op dit moment weinig afzet is en verwerkers niet te lang willen blijven zitten met winteruien (omdat de kwaliteit het niet toelaat) zakken de baalprijzen in rap tempo. Deze week is er in de baal €29 tot €35 betaald (afhankelijk van de bestemming). Het is gebruikelijk dat de baalprijzen aan de start van het seizoen zakkend zijn. De baalprijzen zullen naar verwachting nog verder doorzakken totdat een stabiel niveau is gevonden.

Wanneer de baalprijzen op een stabiel niveau staan, komt er doorgaan meer vertrouwen bij verwerkers en handelaren om uien bij de boer te kopen. Er wordt nu wel handel gedaan maar de meeste kopers willen met hun inkopen kort op de markt zitten waardoor zij nu weinig partijen bijkopen.

Eerste notering voorjaarsplantuien
De regionale beurs in Goes bracht deze week twee noteringen uit. Voor de winteruien noteren zij €23 tot €25 wat een daling van €2 betekend ten opzichte van vorige week. Daarnaast bracht de beurscommissie in Goes afgelopen maanden voor het eerst een notering voor de voorjaarsplantuien uit. Deze beursnotering komt uit op €18 tot €22. De beurscommissies in Middenmeer en Emmeloord hebben niet genoteerd.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden