Agrifoto

Nieuws Uienmarkt

Plantuienhandel begint los te komen

15 Juli 2022

Het is warm op de Nederlandse uienvelden. De hoge temperaturen zorgen er voor dat er stemming in de plantuien markt komt. Dat is zeker de laatste dagen goed te merken.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het duurde lange tijd voordat de handel in nieuwe oogst plantuien op gang kwam. Aan het begin van dit nieuwe seizoen werden vooral deelcontracten afgewerkt en sporadisch werden er uien gekocht voor vaste prijzen. De beurscommissie in Goes was net als vorige week de enige regionale landbouwbeurs met een notering voor plantuien. De prijs is gelijk gebleven aan vorige week op €16 tot €18 per 100 kilo.

Handel komt nu pas los
Later in de week begon de markt voor plantuien echter te lopen en is er veel handel op de boer gedaan. Dit heeft twee oorzaken: enerzijds komt dit door het warme en droge weer van dit moment. Hierdoor is het product beperkt beschikbaar. Daarnaast gaan veel exporteurs er momenteel vanuit dat de markt naar Afrika dit jaar vroeg open zal gaan vanwege slechte oogsten op het eigen continent. Hier lijken verwerkers en exporteurs op voor te willen sorteren door er voor te zorgen dat zij tegen de tijd dat de markt open gaan voldoende voorraad ter beschikking hebben.

Vanaf deze week schakelt de DCA notering Baalprijs Uien over op de baalprijsnoteringen van de nieuwe oogst. Met het beperkte aanbod van nieuw product in het vooruitzicht verwacht men dat deze baalprijzen de komende week wel stabiel zullen blijven.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden