Optellen begint

Nog vijf dagen voor deadline rode diesel

4 Januari 2013 - Redactie Boerenbusiness

Het optellen van de voorraad rode diesel kan beginnen. Per 1 januari 2013 is rode diesel voor landbouwwerktuigen verboden en per 8 januari wil de belastingdienst de aangiftes binnenhebben over de rode diesel die nog aanwezig is op de boerenbedrijven, zo meldt belangenbehartiger Cumela.

Geen aangifte hoeft te worden gedaan wanneer de opslagcapaciteit kleiner is dan 5.000 liter, of wanneer de opslagcapaciteit groter is maar de voorraad in opslag lager dan 1.380 liter en wanneer er vrijstelling is voor rode diesel in verband met de aandrijving van schepen. Dat laatste geldt echter niet voor plezierboten maar alleen voor de professionele vaart.

Dat houdt in dat boeren en loonwerkers die tegen het einde van het jaar toch besloten hebben om te hamsteren nu kunnen beginnen met het inventariseren van de voorraad. Dat wil zeggen dat alles wat zowel in bovengrondse als ondergrondse tanks zit opgeteld moet worden, maar ook dat er gemeld moet worden hoeveel er in IBC"s, mobiele tanks en jerrycans opgeslagen zit.

De enige uitzondering geldt brandstof in de brandstoftanks van trekkers of machines. Wanneer er meer dan 1.380 liter aanwezig is in tanks met grotere opslagcapaciteit dan 5.000 liter moet er per extra liter 18,142 cent worden bijbetaald.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Energie

Amerika zet de toon op oliemarkt

Analyse Energie

Opec slaagt er niet in het tij te keren op de oliemarkt

Analyse Energie

Diesel niet goedkoper na stevige correctie olie

Analyse Olie

De rol van diesel is nog niet uitgespeeld volgens Exxon

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden