Agro Fusion Tillage Machine

Ploegloze bewerking basis voor nieuw ontwerp

18 Maart 2013 - Redactie Boerenbusiness

Het aantal ondernemers dat de hoeveelheid grondbewerkingen probeert te beperken groeit. Niet alleen om de bodem rust te geven, maar ook om de kosten terug te dringen. Zo is ploegen bijvoorbeeld een tijd- en brandstof verslindende bewerking die niet altijd noodzakelijk is. Om met minder bewerking toch een goede voorbereiding te creëren voor het nieuwe teeltseizoen, heeft VSS Machinebouw een nieuwe machine ontworpen, die momenteel uitgebreid wordt getest. 

De machine heeft een werkbreedte van 3 meter en is ruim opgebouwd. Hij is voorzien van 3 grote messen met steenbeveiliging, die overlappend staan gemonteerd. De messen zijn in een parallellogram opgehangen en voor ieder mes bevindt zich een dieptewiel met kam.Om de groenbemester onder te werken zitten er achterop de machine twee rijen schijven gemonteerd. Deze hebben de functie om de groenbemester te versnijden en onder te werken en zijn hydraulisch in hoek verstelbaar.

De VSS Agro Fusion Tillage Machine is op verschillende grondsoorten en verschillende gewassen getest, zowel op kleigrond als op lusgrond. De machine gaat de komende tijd aan het werk in de Limburgse heuvels. Hier worden, in verband met erosie, veel ploegloze grondbewerkingen gedaan. Deze innovatieve machine is speciaal ontwikkeld ter vervanging van klepelmaaien, glyfosaat en geschikt voor een eerste zaaibedbereiding.

.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden