Grondbewerking

aardappelen akkerbouw voorjaar lente aardappelen poten

Opinie Krijn J. Poppe

Fouten in voorjaar blijven de boer achtervolgen

Het is lente, al gaat weerspreuk 'april doet wat hij wil' dit jaar zeker op. De voorjaarswerkzaamheden lokken akkerbouwers naar buiten. Bij uitstek de tijd om aardappelen te poten, maar ook om fouten te maken.
6 April 2021
Ruwvoertour 2021

Ruwvoertour Week 13

Percelen los en kruimelig klaarleggen voor snijmaïs

Nu de natte en koude periode van begin maart achter ons ligt, worden de maïspercelen klaargemaakt. De voorbereidingen voor het zaaiklaar maken gaan voorspoedig en zonder al te veel moeite. Voor een snelle beginontwikkeling is een goede zaaibedbereiding dan ook cruciaal.
30 Maart 2021
ploegen ploegen derikx

Gewastour Week 13

Ploegen, aandrukken, eggen en inzaaien die uien

Akkerbouwers zijn de afgelopen dagen druk bezig geweest met de grondbewerkingen van het land. Zo ook de deelnemers van de Boerenbusiness Gewastour Uien. 
26 Maart 2020
Fendt grondbewerking

Weerupdate Mechanisatie

Minder, maar duurdere machines verkocht

De Europese akkerbouwers hebben meer in nieuwe machines geïnvesteerd, zo laat brancheorganisatie Cema weten. Vooral de grondbewerkingsmachines, de kunstmeststrooiers en de zaaimachines zijn meer in trek dan 1 jaar geleden.
27 Maart 2019
Väderstad

Interview 5 vragen aan Crister Stark

'Toekomst bij mechanische onkruidbestrijding'

Het Zweedse familiebedrijf Väderstad heeft veel om tevreden over te zijn. Hun producten vinden gretig aftrek en de omzet groeit ongekend hard. In de komende jaren verwacht Crister Stark, mede-eigenaar van het bedrijf, dat deze trend doorzet.
27 Februari 2019

Fotoreportage Agrifoto.nl

Grondbewerking als jaarafsluiting

Terwijl vorig jaar tot nog begin februari suikerbieten werden gerooid, is het dit jaar begin december al gebeurd. Ook de grondbewerking loopt voor op schema, waardoor het jaar zeer vroeg kan worden afgesloten.
10 December 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden