Omstandigheden verslechteren

Rooi cichorei zo snel mogelijk

4 December 2013 - Redactie Boerenbusiness

Cichoreiverwerker Sensus raadt aan om zo snel mogelijk de laatste cichorei te rooien. Het bedrijf constateert dat nog niet alle oogst aan de hoop ligt. Omdat de temperatuur verder is gezakt groeit er nu niets meer bij. Wachten met rooien is daarom riskant.

De afgelopen week was het weer relatief goed en zijn er voldoende kansen geweest om cichorei te rooien, schrijft Sensus. Desondanks constateert de verwerker dat nog niet alles aan de hoop ligt. Omdat de tempratuur dermate is gedaald wordt geen significante nagroei meer verwacht en is het een risico om te wachten met rooien. Vooral het percentage tarra stijgt wanneer onder slechte omstandigheden wordt gerooid. Ook zorgt de voorspelde neerslag en vorst voor mindere oogstomstandigheden.

Sensus raadt aan om een langgerekte dakvormige hoop aan te leggen. Deze mag maximaal 1,5 meter hoog en 5 meter breed zijn. Dek de hoop af met vliesdoek maar, hou een oogje in het zeil voor de tempratuur. Komt deze boven de 10 graden dan moet het vliesdoek eraf. Om bevriezing tegen te gaan moet bij vorst ook folie over het vliesdoek worden getrokken.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden