Middels Isobus

Adapter sluit trekker aan op iPad

27 December 2013 - Redactie Boerenbusiness

Om machine gegevens direct op een iPad of andere tablet weer te geven experimenteert de Duitse firma CCI met een ‘Control Mobile’ adapter. Een simpel systeem dat alle Isobus gegevens overdraagt op je tablet, waarmee je vervolgens de performance kunt bekijken.

Voor het Control Mobile project werkt CCI samen met Krone, die het systeem uittesten op hun Big X hakselaar. De machine gegevens worden via het Isobus protocol weergegeven. Een CCI i10 adapter vertaalt dit in een draadloos WLAN signaal wat wordt verzonden naar een app op de tablet. Zo kan de chauffeur de machinegegevens bekijken, maar ook iemand op kantoor.

Het systeem werkt ook zonder Isobus maar geeft dan geen gegevens als diesel niveau en hakselkwaliteit weer. Je voert dan vooraf de werkbreedte in en zo registreert de app hoeveel hectare wordt gehakseld. De gegevens worden in PDF bestanden opgeslagen en naar een cloud-based account geupload.

Wanneer CCI en Krone het systeem goed werkend hebben op de iPad zijn de mogelijkheden groot. Zo kan hij ook op maaidorsers en trekkers worden toegepast met of zonder Isobus systeem. Vooralsnog blijft Control Mobile echter nog een proefproject.

Krone ipad.jpg

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

iPadIsobus
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden