Maar niet die van VTA

Pact voor nieuwe af land notering aardappelen

29 Januari 2014 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Ook aardappelen kwamen vluchtig aan bod tijdens de Themadag Uien in Dronten. De LNCN wil samenwerken met partners FrugiVenta, NAV en LTO om een transparante notering van zandaardappelen neer te zetten. In een eenzijdige notering, zoals VTA hanteert, zien zij niks.

Volgens LNCN (Landbouwbeurs Noord en Centraal Nederland) voorzitter Jan Douma voegt de zelfstandige notering van VTA (Verenigde Telers Akkerbouw) niets toe. Je hebt meerdere partners nodig in de sector om tot een betrouwbaar beeld te komen.  Hiervoor startte het drie jaar geleden al een commissie met behulp van Productschap Akkerbouw.

Nu wordt gewerkt om deze organisatie op te starten. Aankomend seizoen moet er een notering beschikbaar zijn voor aardappelen vanuit het zandgebied. Deze worden veelal afland geleverd vanaf augustus. LNCN wil de notering van kleiaardappelen droog uit de schuur later laten starten. Er zijn dan meer noteringen beschikbaar zodat een beter beeld kan worden gegeven.

Om de Nederlandse ui te promoten hield de LNCN een wedstrijd voor de mooiste bewaarui van Nederland. Deze werd gewonnen door uienteler Jan Knook uit Dronten. Met een partij van het ras Hybelle behaalde hij een puntenaantal van 175. 17 meer dan de nummer twee. De winnaar van vorig jaar eindigde nu op plek twaalf.

LNCN-voorzitter Douma kondigde verder aan dat hard wordt gewerkt aan een nieuwe website. Vanaf het nieuwe seizoen moet het ook mogelijk worden om de laatste noteringen via de smartphone te volgen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

aflandLNCN
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Van Gaal 29 Januari 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/item/10843371/Pact-voor-nieuwe-af-land-notering-aardappelen]Pact voor nieuwe af land notering aardappelen[/url]
Blij dat ik daar heffing voor heb mogen betalen... 3 jaar commissiewerk... Wat een slagvaardigheid! Goed ook dat VTA en LTO elkaar zo leuk kunnen vinden. Vooral doorgaan met elkaar vliegen afvangen... Zo zou het bij voorbeeld ook leuk zijn als de heer Douma op basis van feiten zou aangeven waar de huidige VTA-notering geen getrouw beeld van de markt heeft weergegeven. Is dat te veel gevraagd?
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden