Bleker scoorde beter

Boeren geven Dijksma ruime onvoldoende

17 Maart 2014 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Het gemiddelde rapportcijfer dat Nederlandse land- en tuinbouwers aan Sharon Dijksma, staatssecretaris van Economische Zaken, geven is een 5,4. Varkens- en pluimveehouders hebben de laagste cijfers gegeven.

Ruim 700 agrarische ondernemers namen in februari en maart deel aan het online ‘verkiezingsonderzoek land- en tuinbouw’. AgriDirect voert de online inventarisatie sinds 2002 uit om stemvoorkeuren onder land- en tuinbouwers te vergelijken.

Uit het onderzoek blijkt dat varkens- en pluimveehouders het minst tevreden zijn over Dijksma. Zij geven de staatssecretaris gemiddeld een 4,2. Met een 5,8 zijn de akkerbouwers het meest positief. Van de tuinbouwers krijgt Dijksma gemiddeld een 5,3. De graasdiesector beoordeelt de staatssecretaris met een 5,5.

Het gemiddelde cijfer dat de staatssecretaris van de gehele land- en tuinbouwsector krijgt is een 5,4. Hiermee doet Dijksma het minder goed dan haar Henk Bleker, die een 6,8 kreeg.

Uit de online inventarisatie is verder naar voren gekomen dat 44,7 procent van de land- en tuinbouwers op het CDA stemt wanneer er nu landelijke parlementsverkiezingen worden gehouden. Ten opzichte van 2012 moet de VVD de helft van haar boerenstemmen inleveren. Slechts 19,5 procent van de land- en tuinbouwers stemt op de liberalen wanneer en nu parlementsverkiezingen waren. De PVV ziet de stemvoorkeur van de agrariërs het sterkst stijgen, Wilders kan rekenen op 8,5 procent van de stemmen. De SGP zit met 13,6 procent eveneens in de lift. Het percentage stemmers voor de partij van Sharon Dijksma, de PvdA, stijgt van 0,4 procent naar 2,2 procent.

Beoordeling Dijksma.jpg

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
wielakker.j. 17 Maart 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/item/10846480/Boeren-geven-Dijksma-ruime-onvoldoende]Boeren geven Dijksma ruime onvoldoende[/url]
zou de uitslag van de stemming ook iets te maken hebben met de kleur van de bewindspersoon. Een breder overzicht van b.v. de laatste tien ministers met vermelding van kleur en daarbij de cijfers zal wellicht belangrijke informatie opleveren.
Het beleid van Bleker was geef boeren overal hun zin in en de natuurvrienden niet. Ja ,dan haal je bij de boeren hoge punten.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden