Wetsvoorstel opheffing ingediend

Akkerbouw en tuinbouw knelpunten einde schap

10 April 2014 - Redactie Boerenbusiness

Er wordt naarstig toegewerkt naar het einde van de productschappen. Zo ging er maandag een wetsvoorstel naar de Kamer om de schappen op te heffen. Ondertussen worstelt staatssecretaris Sharon Dijksma nog met het vervolg van het akker- en tuinbouwschap.

Bij de veehouderijsectoren moet nog veel gebeuren om te voorkomen dat er na opheffing van het Productschap Zuivel (PZ) en het Productschap Vee en Vlees (PVV) gaten vallen bij het invullen van de belangrijkste diensten. Maar anders dan in de akkerbouw en tuinbouw staan daar de contouren van vervangende organisaties en de verdeling van de werkzaamheden al wel op papier.

Voor akker- en tuinbouw blijkt dat nog zeer lastig, zo liet Dijksma woensdag weten bij de Landbouwraad. In de loop van de maand gaat er een blauwdruk naar de Tweede Kamer met het vervolg van de schappen. Maar bij de genoemde schappen zorgt de grote diversiteit van de sectoren nog voor problemen.

Hoewel nog lang niet alles in kannen en kruiken is begint de tijd wel te dringen. Maandag ging er namelijk vanuit het kabinet een wetsvoorstel naar de Tweede Kamer om de product- en bedrijfschappen op te heffen. Dit wetsvoorstel moet tevens voor een solide basis zorgen bij het overdragen van de resterende schaptaken aan de rijksoverheid. Het doel is nog steeds om de schappen per 1 januari 2015 op te heffen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden