Omzet blijft gelijk

Winst Cargill keldert door winterweer

10 April 2014 - Redactie Boerenbusiness

De winst van Cargill is in het derde kwartaal van het boekjaar 2014, dat 28 februari eindigde, sterk gedaald. Een reden hiervoor is de strenge winter in de VS. Het weer leverde ook voordelen op waardoor de omzet gelijk is gebleven.

Cargill heeft in het derde kwartaal van het boekjaar 2014 een nettowinst geboekt van 319 miljoen dollar. Dit is een daling van 28 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2013. In vergelijking met 2013 is de winst over de eerste drie kwartalen met 21 procent gedaald tot 1,45 miljard euro.

De sterke winstdaling is opvallend, want de CEO van Cargill David MacLennan zegt dat de afdeling diervoeding aanzienlijk betere resultaten heeft geboekt. De aankoop van Provimi in 2012 heeft hier aan bijgedragen. Het bedrijf heeft ook geprofiteerd van de strenge en lange winter in Noord-Amerika. Door de vorst en de sneeuw heeft Cargill bijna een recordhoeveelheid strooizout en ontdooiingsproducten afgezet.

Het weer had echter ook een negatief effect, want de vorst veroorzaakte logistieke problemen. De winst is verder gedrukt door de weigering van genetisch gemodificeerde maïs door China en onverwachte prijsstijgingen op de energiemarkt.

Van alle afdelingen presteerde de diervoedingstak van Cargill het beste in het derde kwartaal. Naast een stijging van de omzet profiteerde de tak ook van een efficiëntere bedrijfsvoering een stijging van de Amerikaanse export.

De omzet bleef in het derde kwartaal gelijk ten opzichte van 2013 met 32 miljard dollar. In de eerste drie kwartalen boekte het bedrijf een omzet van 98,7 miljard dollar.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden