Leverzekerheid belangrijkste

Boeren kijken niet eerst naar de prijs van product

18 November 2014 - Redactie Boerenbusiness

Agrarische ondernemers letten niet eerst op de prijs van producten. Zij vinden de leverbetrouwbaarheid het allerbelangrijkste in de relatie met hun leverancier. Dit blijkt uit onderzoek van CRM Partners, waarin agrarische ondernemers werd gevraagd naar de relatie met hun leverancier.

Met scherpe prijsstelling en innovatieve producten maken leveranciers  niet het verschil

Uit dit onderzoek blijkt dat 70 procent van de ondernermers de leverbetrouwbaarheid van hun leverancier het belangrijkste aspect vindt in hun zakelijke relatie, gevolgd door een goede onderlinge verstandhouding met juiste communicatie (34 procent). Opvallend is dat agrarische ondernemers zaken als prijs, kwaliteit van de service en innovatievermogen minder belangrijk vinden. Met een scherpe prijsstelling en innovatieve producten maken leveranciers dus niet het verschil, oordeelt CRM Partners.

Eén op de drie ondernemers hecht juist meer waarde aan de zakelijke aspecten in een relatie, zoals uitgebreide kennis van de branche (20 procent) en begrip van de bedrijfsvoering (10 procent). Herman Bodewes, verantwoordelijk voor het AgriLab bij CRM Partners, zegt in een verklaring: 'Dit onderzoek benadrukt dat er voor leveranciers in de agrarische sector nog altijd veel kansen liggen in het bouwen aan persoonlijke relaties met de agrarisch ondernemer. Persoonlijk contact en een goede verstandhouding worden immers als belangrijkste graadmeters voor een goede relatie gezien.'

Ondanks bijvoorbeeld de modernisatie en het ontwikkelen van efficiëntere communicatiemiddelen, doen agrarische leveranciers er volgens Bodewes dus goed aan om de persoonlijke relatie met de ondernemer niet uit het oog te verliezen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden