Vooral in Wyoming

Vergrijzing VS slaat toe in de agrarische sector

2 Januari 2015 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

De Verenigde Staten moet zich ernstig zorgen gaan maken over de toekomst van de agrarische sector. Vergrijzing en een tekort aan opvolgers worden als groot toekomstig probleem beschouwd, zo concluderen een aantal Amerikaanse onderzoekers die de agrarische demografie onderzoeken in het tijdschrift Rangelands.

Als voorbeeld wordt de Amerikaanse staat Wyoming genomen. In deze staat zijn volgens de onderzoekers meer dan de helft van de agrarische ondernemers 55 jaar of ouder. In bijna alle regio’s van Wyoming neemt de bevolkingscategorie 34 jaar of jonger als maar af binnen de agrarische tak. Tevens voorspellen de auteurs weinig goeds voor de komende jaren.

60

jaar

is de gemiddelde leeftijd in 2050 in Wyoming onder de werkenden binnen de agrarische sector

Verwacht wordt dat er in het jaar 2033 in Wyoming vrijwel geen werkzame personen onder de 34 meer zijn op agrarische bedrijven. Tevens denken de auteurs dat in 2050 de gemiddelde leeftijd onder de werkzame personen in de agrarische sector rond de 60 jaar ligt. ‘Zelfs zodra bijna alle kinderen en kleinkinderen van de agrarische ondernemers aangeven geïnteresseerd te zijn in de agrarische sector, is het nog niet mogelijk het huidige landbouwareaal en apparatuur in stand te houden’.

Een behoorlijk aantal agrarisch ondernemers gaan hun land in de toekomst verkopen aan commerciële ontwikkelaars. Deze trend gaat zich volgens de onderzoekers niet alleen voortzetten in de staat Wyoming, maar in een groot deel van de Verenigde Staten. Ooit was in de Verenigde Staten nog 50 procent van de beroepsbevolking actief in de agrarische sector, inmiddels is dit nog twee procent.

De auteurs concluderen eveneens dat er gepleit moet worden voor een lokaal plan tegen deze vergrijzing. Onder meer verbeterde onderwijs- en stageprogramma’s, stimuleringsmaatregelen van de overheid en het erven van landbouwbedrijven moeten de vergrijzing enigszins weten te beperken. ‘Zodra jongeren meer te weten komen over de agrarische sector neemt de kans sterk toe dat het aantal jongeren op agrarische bedrijven minder sterk afneemt’.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
sigr 2 Januari 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl//artikel/10861377/Vergrijzing-VS-slaat-toe-in-de-agrarische-sector-]Vergrijzing VS slaat toe in de agrarische sector[/url]
Jim Rogers The World Is Running Out of Farmers

https://www.youtube.com/watch?v=Z6DWa6BtE9I
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden