Verenigde Staten

aardappelen aardappeloogst Verenigde Staten

Nieuws Aardappelen

Klimaatverandering maakt aardappelteelt riskanter

Veranderingen in het klimaat kunnen grote gevolgen hebben voor de agrarische sector. Zo ook voor de aardappeltelers in de Amerikaanse staat Maine, waarschuwen experts. Het seizoen in de staat in het noordoosten van de VS wordt langer, terwijl de risico's van de aardappelteelt toenemen.
3 Mei 2022
melkveebedrijf koeien neus

Nieuws Methaan

Zeewier voor Amerikaanse koeien als methaanremmer

Terwijl in Europa veel aandacht uitgaat naar voertoevoegingen als Bovaer van DSM om de methaanuitstoot van herkauwers te remmen, wordt in de Verenigde Staten veel gekeken naar het gebruik van zeewier.
26 April 2022
aardappelbewaring Verenigde Staten

Analyse Aardappelen

Aardappelareaal VS 2022 opnieuw historisch laag

Het areaal aardappelen in de Verenigde Staten daalt in 2022 opnieuw. Daarmee komt dit teeltseizoen in het rijtje van historisch kleine arealen terecht. Ondanks dat de aardappel- en fritesmarkt een vraagmarkt is beweegt het telers niet om meer te verbouwen. Voor Europa nemen de exportkansen toe. Hoeveel daalt het areaal en wat gaan telers in de VS en in Europa hiervan merken? Je leest het in deze uitgebreide analyse over de Amerikaanse aardappelsector.
8 April 2022
grond akkerbouwbedrijf Verenigde Staten grondprijs

Achtergrond Verenigde Staten

Kosten boeren in VS stijgen harder dan opbrengsten

De prijzen van de inputs lopen in de agrarische sector harder op de opbrengsten. Ondanks de grote prijsstijgingen op de grondstoffenmarkt is het voor (Amerikaanse) boeren in 2022 hoogstwaarschijnlijk moeilijk uit de kosten te komen, stelt de American Farm Bureau Federation (AFBF).
23 Maart 2022
winter koeien Verenigde Staten

Achtergrond Melk

Deze melkveebedrijven in VS zijn het meest efficiënt

De melkveebedrijven in de Verenigde Staten met duizend tot drieduizend koeien zijn het meest efficiënt qua melkproductie. Zij profiteren het beste van alle bestaande schaalvoordelen en de technische vooruitgang. Zodoende doen zij doen het ook beter dan nóg grotere bedrijven.
22 Februari 2022
koeien Verenigde Staten herfst

Nieuws Verenigde Staten

VS maakt miljard vrij voor klimaatvriendelijk boeren

Het Amerikaans landbouwministerie maakt de komende jaren $1 miljard vrij voor projecten die een klimaatvriendelijke landbouw bewerkstelligen. Dat zegt USDA secretaris Tom Vilsack tegen nieuwsbureau Reuters. Broeikasgasemissie en koolstofopslag zijn twee belangrijke speerpunten in het programma.
7 Februari 2022
aardappelen Verenigde Staten

Nieuws Aardappelen

Zwaarste beslissing in decennia voor teler in VS

Aardappelverwerkers in de Verenigde Staten schreeuwen om aardappelen. Door het huidig tekort zijn ook de tafelaardappelprijzen met ruim 50% gestegen. Daarnaast zijn granen een aanlokkelijk alternatief voor telers. Zij hikken aan tegen de fors hogere kostprijs. Aardappeltelers staan voor hun zwaarste beslissing in decennia: meer telen of kiezen voor een alternatief?
2 Februari 2022
koeien Verenigde Staten

Nieuws Grond

Dit zijn de grootste grondeigenaren in de VS

Amerikaanse miljardairs mogen graag hun vermogen steken in het aankopen van grond. Vooral ranches en bossen zijn populair bij ondernemers. The Land Report stelt jaarlijks een lijst samen van de honderd grootste grondeigenaren. Daar komt ook boer Bill Gates prominent in naar voren.
11 Januari 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden