Staatssecretaris beëdigd

Van Dam kijkt uit naar werken met agrosector

4 November 2015 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Martijn van Dam is dinsdagavond beëdigd door koning Willem-Alexander als de nieuwe staatssecretaris van Economische Zaken. Binnen zijn takenpakket valt ook de landbouwportefeuille en op dit gebied komt hij meteen voor de nodige uitdagingen te staan.

Het Algemeen Dagblad schrijft dat Van Dam in oktober nog pleitte voor een vierdaagse werkweek. In een interview met de krant zei hij dat ‘werken anders een ratrace wordt waar je niet uitkomt. Daarom moet vier dagen werken de norm worden.’

Bij zijn aanstelling als staatssecretaris heeft Van Dam echter geen vierdaagse werkweek bedongen. Hoewel zijn werkweek als vicefractievoorzitter van de PvdA in de Tweede Kamer vierdagen duurde, moet hij als staatssecretaris vijf dagen aan de bak. Tegenover het AD verklaart Irene de Bel, hoofdredacteur van Opzij, dat het een gemiste kans is.

Voor zijn functie als staatssecretaris valt het echter te prijzen dat hij afziet van een vierdaagse werkweek. Op de agenda staan namelijk de behandeling van enkele lastige dossiers, waaronder de afwikkeling van het dit jaar afgeschafte melkquotum en de discussie rond de invoering van fosfaatrechten. Het vertrek van Sharon Dijksma naar het ministerie Infrastructuur en Milieu vertraagt de behandeling van de begroting van het ministerie van Economische Zaken, er gaat ook de behandeling van de agrarische dossiers vertragen.

Bovendien heeft Van Dam geen ervaring met de agrarische sector, waardoor zijn aanstelling met argusogen wordt bekeken. Toch kijkt Van Dam er wel naar uit om aan de slag te gaan. Op twitter liet hij weten dat hij zin heeft om met de sector aan het werk te gaan. 

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Student 4 November 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl//artikel/10866618/Van-Dam-kijkt-uit-naar-werken-met-agrosector]Van Dam kijkt uit naar werken met agrosector[/url]
Hopelijk hebben we hier een goede aan. Veel succes gewenst!
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden