Kwart meer zaaizaad verkocht

DSV merkt niets van misère en zet recordcijfers neer

18 December 2015 - Redactie Boerenbusiness

DSV Saatveredelung, in Nederland bekend als DSV Zaden, zet over het financiële jaar 2015-16 recordcijfers neer voor wat betreft de omzet en winst. De groep omzet steeg met 32,1 miljoen – ten opzichte van 2014 –  tot 167,7 miljoen euro. De EBIT neemt toe tot ruim 8 miljoen euro.

32

miljoen

euro meer omzet weet DSV in 2014-15 te realiseren

De Duitse DSV groep, waaronder ook het Nederlandse DSV Zaden valt, weet over het financiële jaar 2014/2015 de beste omzetcijfers neer te zetten sinds oprichting van het negentig jaar oude bedrijf. De zaaizaadsector lijkt niets te merken van een malaise binnen de agrarische wereld. Het bedrijf richt zich op de veredeling, productie en distributie van granen, maïs, koolzaad, grassen en groenbemesters. Daarvoor heeft het vestigingen in zes Europese landen.

De omzet van de totale groep bedraagt over het financiële jaar 167,7 miljoen euro. Een stijging van 32,1 miljoen euro, ten opzichte van 2013/2014. Dat is het beste resultaat sinds de oprichting van DSV. De EBIT (inkomsten voor belasting) bedragen 8,1 miljoen euro. Voor alleen de zaadveredelingpoot bedragen die cijfers 151,5 en 5,8 miljoen euro.

Vooral in Duitsland deed het bedrijf afgelopen jaar goede zaken. De verkoop steeg met bijna 29 procent, tot een omzet van 29,1 miljoen euro. Inkomsten van royalties voor granen en koolzaad gingen met 17,8 procent omhoog, tot 3,2 miljoen euro.

Tijdens de jaarvergadering maakte Johannes Peter Angenendt – lid van de raad van bestuur – ook bekend wat DSV voor de toekomst in petto heeft. In 2020 hoopt het bedrijf een omzet van tenminste 200 miljoen euro neer te kunnen zetten. Angenendt erkent dat de zaaizaadsector zeer veel concurrentie kent. Om internationaal te kunnen groeien is ondermeer de interne bedrijfsstructuur gewijzigd.

 In het financiële jaar 2015/2016 hoopt het bedrijf wederom te groeien. Die groei zal echter wel kleiner zijn, door de huidige stand van zaken binnen de agrarische wereld. Voor volgend jaar heeft DSV investeringen van bijna 10 miljoen euro op de planning staan. Zo zullen onder andere verschillende veredelingslocaties worden gerenoveerd en apparatuur vervangen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden