Uitstel aflossing of lening

Rabobank komt met noodmaatregelen

29 Juni 2016 - Redactie Boerenbusiness

Rabobank wil getroffen agrarische ondernemers – die schade hebben geleden als gevolg van het recente noodweer – noodmaatregelen bieden. Zij kunnen een uitstel van betaling aanvragen of een krediet aanvragen. Dat maakt de kredietverstrekker vandaag, 29 juni, bekend.

Vooral op 23 juni werden land- en tuinbouwbedrijven in Oost-Brabant en Limburg zwaar getroffen door hagel. Dat leverde veel (materiële) schade op. Sinds eind mei teisteren zware buien dit deel van Nederland. Voor bedrijven die financieel in de problemen dreigen te komen wil Rabobank bijspringen.

Uitstel van aflossing of een overbruggingslening is mogelijk

De noodfaciliteiten zijn erop gericht om de ondernemers op korte termijn uit de financiële problemen te helpen of om de lasten te verlichten. De mogelijkheden die de bank biedt zijn: Het uitstellen van aflossingen, uitstellen van seizoenskredieten of het afsluiten van een overbruggingslening. Naast Rabobank bieden ook DLL en Rabo Groenbank deze mogelijkheden.

‘De meeste bedrijven zijn verzekerd echter, het duurt een tijd voor dit geld wordt uitgekeerd door de verzekeraar. Dan kan een overbruggingslening nuttig zijn’, legt Cor Hendriks uit. Hendriks is Sectormanager Akker- en Tuinbouw. ‘Een tijdelijke lening overbrugt de periode tussen nu en wanneer het geld binnenkomt. De lening wordt dan met het geld van de verzekeraar afgelost. Dit is vooral bij hoge nood interessant. Op dit moment wordt vooral gekeken naar het uitstellen van aflossingen.’

‘De mogelijkheden voor uitstellen zijn verschillend’, licht Hendriks toe. ‘Het ligt aan de situatie waar het bedrijf zich in bevind. Je kunt kiezen om de aflossing van één lening of meerdere leningen uit te stellen. Ook het bedrag is bespreekbaar. De uitstelperiode loopt tot en met september. Hierna gaan we met de ondernemer weer om tafel zitten om te bespreken of een verdere uitstelperiode nodig is. In september is voor boeren ook meer duidelijk hoe groot de schade aan hun gewassen is en kunnen we verdere actie ondernemen.’

Vooral in Zuidoost-Brabant en Noord-Limburg zijn kassen, stallen en andere gebouwen getroffen door hagelschade. Klanten kunnen terecht bij hun lokale Rabobank filiaal. Hiervoor werkt de bank samen met Stichting Coördinatie Calamiteitenbestrijding Glastuinbouw (CCG) en Interpolis.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Rabobank

Rabobank wil meer slagkracht hoofdkantoor

Analyse Rabobank

Carbon nieuwsbrief Rabo valt fout bij boer

Nieuws Jaarcijfers Rabobank

Boeren vragen nog minder krediet aan bij Rabobank

Interview Alex Datema

Zonder duurzaamheid geen financiering bij Rabobank

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden