Bod afgewezen

Monsanto nog lang niet tevreden met Bayer bod

20 Juli 2016 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Chemieconcern Bayer verhoogde donderdag 14 juli haar bod op Monsanto. Bijna een week later laat de middelenproducent echter weten dat het bod als financieel onvoldoende wordt beoordeeld. Het idee is dat Bayer nog veel financiële capaciteiten heeft om het bod te verhogen.

Monsanto laat de vis – in de vorm van 125 dollar per aandeel – schieten in de hoop een grotere te vangen. Het startbod van Bayer was 122 dollar. Met een verhoging van drie dollar zou de totale overnamesom uitkomen op 54,7 miljard dollar. Analisten denken echter dat Bayer een prijs van 158 dollar per aandeel ook kan handelen, schrijft Bloomberg.

158

dollar

per aandeel kan Bayer maximaal bieden

Monsanto noemt het bod oninteressant maar houdt wel alle opties open. Bayer is welkom de prijs te verhogen maar ook andere partijen mogen dat doen. De Duitsers zijn echter van mening dat ze Monsanto’s aandeelhouders een goede optie bieden. Naast Bayer zou ook BASF in de markt zijn om het bedrijf over te nemen.

Volgens Bayer zijn de aandeelhouders van Monsanto onzeker omdat de recente financiële resultaten tegenvallen. Een bod van 125 dollar noemen zijn een goede prijs. Toch willen ze het spelletje nog niet opgeven. Analisten verwachten dat een nieuw bod zal volgen. Voor de 158 dollar is bereikt zijn we waarschijnlijk weer een tijdje verder.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

BayerMonsanto
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
geert 20 Juli 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/ondernemen/agribusiness/artikel/10870795/Monsanto-nog-lang-niet-tevreden-met-Bayer-bod]Monsanto nog lang niet tevreden met Bayer bod[/url]
straks heeft Bayer een monopolie,de boer is de klos en krijgt de rekening,de EU doet nu niks ,de NMA ook niet !!! zo wordt de boer weer belazerd ,waar is Neelie nu ?
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden