Trendrapport Akkerbouw

Teeltseizoen laat diepe sporen na

3 Augustus 2016 - Redactie Boerenbusiness

De aardappelmarkt staat op een sterk fundament, maar hinkt tegelijkertijd op twee gedachten. Hoe de ondernemer zijn verkoopstrategie bepaalt is sterk afhankelijk van de teeltregio waar hij zich in bevindt. Hierin vindt een grote tweedeling plaats. Gedurende de groeimaand augustus blijkt welke richting de markt kiest.

Ook op de uienmarkt loopt het weer als een rode draad door de markt. Om de export vlot te laten verlopen is kwaliteit nodig en veel zekerheden zijn op dit vlak nog niet te noemen. De afzet van plantuien startte stroef, maar begint toe te nemen.

Geluiden die ondernemers laten horen over de opbrengst van vroege tarwe’s zijn niet rooskleurig. Dat beeld is door te trekken naar geheel West-Europa. Dit zou perspectief moeten bieden voor de prijs, die weerbarstig is. Een omvangrijke Russische oogst, van goede kwaliteit bovendien, weet mogelijke prijsstijgingen te temperen.

Waar de maaidorsers wel hun werk kunnen doen wordt door de mestmarkt reikhalzend uitgekeken naar vrijgekomen percelen om de putten van varkenshouders leeg te rijden. Dat lukt echter maar mondjesmaat, ondanks dat dit voorjaar lang niet overal mest is uitgereden. De stopwatch – die loopt tot 1 september – is gestart maar van echte noodzaak is nog geen sprake.

Hoe de markten zich de afgelopen periode hebben ontwikkeld en wat dit inhoudt voor de toekomst kunt u lezen in het trendrapport Boerenbusiness Akkerbouw Pro van juli 2016.

Insiders van Boerenbusiness met een Akkerbouw Pro pakket ontvangen maandelijks het Trendrapport Akkerbouw. Klik hier om het trendrapport te downloaden.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden