Google Wifi

Snel internet op het hele boerenerf?

7 Oktober 2016 - 1 reactie

Google heeft een nieuw systeem van Wifi routers gelanceerd waarmee het volgens de fabrikant makkelijker mogelijk wordt om een wifi-signaal op alle plekken van een boerenerf te laten functioneren. Zowel in het woonhuis, de stallen en de percelen.

Google gaat steeds meer op de hardware-toer. Naast een eigen telefoon, de Google Pixel, lanceerde de  softwarereus een nieuwe wifi-router met de naam Google Wifi. Er kunnen meerdere exemplaren gecombineerd worden voor een vermaasd netwerk (in het Engels: mesh network), een netwerk waarin de data via een aantal punten wordt doorgestuurd. Door de apparaten in verschillenderuimtes te plaatsen moet dat overal een sterk wifi-signaal opleveren.

In Nederland volgt de lancering later

Volgens Google is het allemaal makkelijk te bedienen en kan het op grote (agrarische) complexen alle ruimtes van een sterk wifi-signaal voorzien omdat de eenheden op een nieuwe manier draadloos met elkaar zijn verbonden en elkaars signaal versterken.
Ook heeft Google Wifi een pauze-functie, die het mogelijk maakt om tijdelijk het draadloze netwerk uit te zetten. Het beheer van Google Wifi verloopt via een speciale app.

De witte dozen zijn uitgerust met zogeheten ac1200 2x2-wifi-modules, met ondersteuning voor de snelheidsstandaarden 2,4GHz en 5GHz. Ook zijn er twee gigabit ethernetpoorten aanwezig.. Er is 512MB ddr3l-geheugen aanwezig en 4GB emmc-flashgeheugen.

Wanneer Google Wifi naar Nederland komt en tegen welke prijs is nog niet bekend. In de VS gaat een set van drie wifi-apparaten 299 dollar kosten. Vanaf november wordt het systeem vooralsnog eerst in de VS verkrijgbaar.


 

 

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Abonnee
erik 7 Oktober 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl//artikel/10871836/Snel-internet-op-het-hele-boerenerf?]Snel internet op het hele boerenerf?[/url]
eerst maar eens snel internet tot aan de voordeur, anders hoopt het daar weer op.
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox