Dit keer bij leghennen

Vogelgriep duikt nu op in Friesland

13 December 2016 - Redactie Boerenbusiness

In navolging van Flevoland is nu vogelgriep uitgebroken in Friesland. Op verschillende plaatsen in Friesland zijn in de afgelopen weken al honderden dode watervogels gevonden en het H5 virus is nu ook op een legpluimveebedrijf in het Friese Abbega geconstateerd.

Dinsdag is op een pluimveebedrijf in Abbega, ten westen van Sneek, door de NVWA vogelgriep geconstateerd. Het bedrijf telt 60.000 leghennen en die worden in de loop van de dag geruimd. De omgeving van het bedrijf is inmiddels hermetisch afgesloten en ook is de regio op de hoogte gebracht door de NVWA. In tegenstelling tot Flevoland is het virus nu geconstateerd op een leghennenbedrijf. Tot dusver waren alleen eendenbedrijven getroffen. 

In het gebied van 1 en 3 kilometer rond het besmet-verklaarde bedrijf in Abbega liggen geen andere bedrijven. Staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken heeft per direct een vervoersverbod afgekondigd in een zone van 10 kilometer rond dit getroffen bedrijf in Abbega.Dit vervoersverbod heeft betrekking op onder andere pluimvee, eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel. Alle huidige landelijke maatregelen blijven onverkort van kracht.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden